Stortap da seriegullet skulle sikres: – Vi var ikke mentalt til stede

Tirsdag kveld skulle seriegullet bli Vålerengas. Det satte Stavanger Oilers en kontant stopper for.

Vålerenga - Stavanger Oilers 1-6:

Det ble alt annet enn en festaften for hjemmefansen i Furuset Forum da Vålerenga tok imot Stavanger Oilers. Siddissene gikk tidlig opp i ledelsen og så seg aldri tilbake, da de knuste serielederen fra Oslo.

Gjestene ga seg ikke før resultattavla viste 1-6 i favør de hvitkledde fra Rogaland.

Se kampsammendrag over!

Vålerengas trener, Roy Johansen, var ikke fornøyd med sine spilleres opptreden i kampen.

– Vi var ikke mentalt til stede fra start og det bærer hele kampen preg av. All ære til Stavanger, de har et bra lag og vinner fullt fortjent, forteller treneren til TV 2 etter kampen.

Markus Vikingstad ble kåret til banens beste og fikk også æren av å score bortelagets siste mål. Han var strålende fornøyd med lagets seier.

– Vi spiller en solid kamp, der vi er gode defensivt og griper sjansene våre offensivt. Nå har vi begynt å finne formen vår inn mot sluttspillet, forteller banens beste.

– Vi må opp på nivået vi har hatt tidligere

Vålerenga har hatt to sjanser til å sikre seg seriegullet så langt denne sesongen. Mot Storhamar ble det tap, det ble også fasiten i kveld.

– Vi må opp på nivået vi har hatt tidligere denne sesongen. Vi må være mer ærgjerrige og fysiske i spillet vårt, forteller Johansen.

Nå må Vålerenga vente helt til søndag, før et eventuelt seriegull kan tas med tilbake til Oslo. Da er det Stjernen som står på den andre banehalvdelen, i Stjernehallen.

For Stavangers del er det kampen om andreplassen som betyr noe. Akkurat nå er de ett poeng bak Storhamar, med like mange kamper spilt. Vikingstad håper klubben klarer å kapre sølvplassen.

– Det er veldig viktig å komme på andreplass, med tanke på sluttspillet. Det kommer til å bli tett med Storhamar om den plassen, sier rogalendingen.

Rystet hjemmelag

Til tross for et fullsatt Furuset Forum, var det Stavanger Oilers som åpnet best i Oslo. Vålerenga var upresise i pasningsspillet sitt og klarte ikke etablere noe spill i Oilers sin sone.

Det ble ikke noe lettere for Oslo-klubben da Filip Gunnarson pådro seg en tominutter for å skyte pucken ut av spill, fem minutter ut i oppgjøret.

I overtallet vartet Oilers opp finspill. Stephan Vigier stod høyt i Vålerengas sone. Han spilte til en umarkert David Morley. Canadieren hadde is i magen, i stedet for å skyte sendte han en pasning på tvers av Vålerengas mål, til Mario Lucia. Han fikk en enkel jobb med å sette pucken i nærmeste hjørnet.

– Stavanger Oilers har rystet Vålerenga, utbrøt TV 2s hockeykommentator, Espen Ween midtveis i førsteperioden.

Sidissene fortsatte å ha initiativet i kampen. Ved flere anledninger måtte Steffen Søberg varte opp med viktige og gode redninger. Med flere dobbeltredninger på skudd fra Stavangerspillere.

Vålerengas-spilleren, Brede Csiszar var langt ifra fornøyd etter perioden.

– Vi spiller oss veldig dårlig. Det virker ikke som at vi var klare til kamp, fortalte backen til TV2 i pausen.

Stilnet Forum

Storspillet fra Stavanger skulle vise seg å fortsette inn i kampens midtperiode. For når hornet lød for periodeslutt, var et fullsatt Furuset Forum helt stille.

Perioden begynte veldig likt som den første perioden. Nok en gang fikk Oilers et powerplay tidlig i perioden. Nok en gang var de giftige. Patrick Ulriksen fyrte av gåre en rakket fra midt i Vålerengas sone. Håndleddskuddet til Ulriksen gikk via tverrliggeren og i mål. Dermed stod det 2-0 til bortelaget.

Verre skulle det bli for Oslo-klubben. Daniel Sørvik måtte i utvisningsboksen halvveis inn i perioden. Igjen var Stavanger nådeløse i overtallet.

Oilers var totalt dominerende i overtallet, med flere presise og gode pasninger. Det resulterte til slutt i at pucken endte opp hos backen Johannes Johannesen. Han skjøt fra høyt oppe til venstre i Vålerengas sone. Skuddet gikk mellom beina på Steffen Søberg i Vålerenga-buret. Dermed gikk det fra vondt til verre for hjemmelaget.

– Overtallsspillet vårt har vært bra i kveld. Vi hadde litt i bakhode at de utlignet i sluttsekundene, derfor var vi ekstra klare fra start i dag, fortalte Oilersspiller, Jacob Lagacé, etter perioden.

Drømmescoring fra toppscorer

Hjemmelaget skulle få uttelling i overtall de også. Etter litt kriging nede ved vantet bak Stavanger-målet, fikk Martin Røymark pucken frem til Tobias Lindstrøm. Som så ofte før denne sesongen fant Lindstrøm sin rekkekamerat, Rasmus Alholm, med en strøken pasning. Ahlholm gjorde ingen feil foran mål og satte pucken forbi Henrik Holm i Stavanger-målet. Svenskens 79. poeng denne sesongen.

Stavangers toppscorer, Jacob Lagacé, hadde vært stille frem til nå, men fem minutter før pausen vartet toppscoreren til Stavanger opp med et strålende soloraid. Fra eget mål skøytet han seg gjennom hele Vålerenga-laget, før han elegant plasserte pucken forbi Søberg. Drømmescoring fra Lagacé. Hans sjette mål mot Vålerenga denne sesongen.

– Det virker ikke som at Vålerenga spillerne stoler på hverandre nå. Lagacé får trampe gjennom hele laget uten noe press fra Vålerengaspillerne.

Deretter økte Mats Mostue med et kontant langskudd fra hans høyreside. Dermed stod det 5-1 til bortelaget og kampen virket nærmest avgjort, allerede halvveis inn i kampen. Dommeren måtte se på målet i reprise, men valgte til slutt å godkjenne scoringen.

Kontrollert sisteperiode

Kampens siste periode var den strake motsetning sammenlignet med hva de to foregående periodene hadde vært. Stavanger virket godt fornøyd med resultatet, forståelig nok, og prøvde å sikre ledelsen ut kampen.

Vålerenga på sin side var aldri i nærheten av å sette Henrik Holm på skikkelig prøve. Allerede fem minutter før slutt begynte publikum å forlate Furuset Forum. Da hadde hjemmelaget fortsatt ikke registrert et skudd på mål i kampens siste periode.

For de få som valgte å bli igjen i Forum fikk se Stavanger øke ledelsen til 1-6. Mario Lucia spilte pucken til Markus Vikingstad. Unggutten fikk æren av å sette inn kampens siste scoring.

Dermed ble det ingen gullfest i Furuset Forum. Vålerenga har fortsatt to kamper på seg til å sikre seriegullet. Neste kommer borte mot Stjernen, på søndag.

Lik TV 2 Sporten på Facebook