Mourinho med United-stikk: – Jeg vil til en klubb uten interne konflikter

José Mourinho hinter om at han mener alt ikke var som det burde være i Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

José Mourinho ledet Manchester United både Europaliga-troféet og seier i Ligacupen, men i sin tredje sesong gikk det meste galt.

I desember i fjor ble portugiseren sparket etter en rekke med svake resultater, og ble erstatter av Ole Gunnar Solskjær.

Se hva fansen mener er den største forskjellen på Mourinho og Solskjær øverst!

Mourinho klaget gjentatte ganger på at han ikke fikk midler nok til spillerkjøp på Old Trafford og en manglende struktur på overgangsmarkedet.

Mot slutten skal forholdet til United-direktør Ed Woodward ikke ha vært det beste etter at sjefen skal ha satt foten ned for noe av det Mourinho ville foreta seg på overgangsmarkedet.

En ny midtstopper var blant annet det Mourinho etterlyste omtrent helt frem til manageren fikk sparken.

– Vil til en klubb uten interne konflikter
Nå lar Mourinho det skinne gjennom at han vil til en klubb med den best mulige strukturen.

– Jeg ønsker ikke å gå til en klubb med en intern konflikt. Jeg ønsker intern empati. Jeg vil jobbe i en klubb som forstår viktigheten av å ha en struktur på plass, sier Mourinho i et intervju med Telegraph.

Mourinho nevner ikke spesifikt at han sikter til Manchester United, men ifølge engelske medier kan uttalesene ikke tolkes som annet enn som et stikk til sin tidligere arbeidsgiver.

– I løpet av min karriere har jeg jobbet under nær sagt alle omstendigheter. De mest suksessfulle tingene oppnås ikke kun på grunn av strukturen, men på grunn av empatien i strukturen, mener han, ifølge Sky Sports News.

Etter at Mourinho ledet Porto til en sensasjonell Champions League-tittel i 2004, har 56-åringen vært manager i to perioder i Chelsea, Real Madrid, Inter og Manchester United.

Flørter åpenlyst med Inter
Portugiseren er klar på at han nå ønsker å overta en ny klubb. Men han vil ikke overta en klubb som ikke har ambisjoner.

– Dersom det er en klubb uten ambisjoner, så vil jeg si nei. Jeg har sagt nei til klubber fordi jeg ønsker meg en klubb som har de største ambisjonene i fotballen på det høyeste nivået, forklarer managerprofilen.

– Det er mitt første krav. Mitt andre krav er at jeg ønsker meg en klubb med empatisk struktur. Jeg ønsker å jobbe med folk jeg elsker. Jeg vil jobbe med mennesker som jeg deler de samme idéene med, fortsetter Mourinho om hva han ønsker seg i fremtiden.

En av klubbene José Mourinho er blitt koblet til den siste tiden er Serie A-giganten Inter.

Mourinho flørter åpenlyst med klubben han ledet til Champions League-troféet i 2010. For Inter er en klubb som oppfyller alle krav om strukturell empati og store ambisjoner, ifølge Mourinho.

– Det var det jeg hadde i Inter. Det er en klubb som er slik, og det er svært viktig for en suksessfull klubb, sier han.