SKUFFET: Andrea Rønningen.
SKUFFET: Andrea Rønningen. Foto: Fredrikstad Ball Klubb

Føler seg lurt av Larvik

Etter sommeren skulle Andrea Rønning og Dorthe Groa være klare for Larvik, nå føler Fredrikstad-spillerne seg lurt av klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det kjent at samtlige ansatte og spillere blir fristilt fra kontraktene sine.

Av disse finner vi de to mestscorende spillerne til Fredrikstad BK, Andrea Rønning (23) og Dorthe Groa (24). De var begge klare for å spille to sesonger i Larvik etter sommeren, men ble fristilt før de i det hele tatt fikk startet.

– Det var et sjokk. Jeg har jo hørt ryktene og lest om det på sosiale medier, men trodde ikke det var noe mer enn rykter, sier Rønning til TV 2.

– Føler du deg lurt?

– Ja, litt. Vi fikk aldri beskjed om det og vi ble lovet at alt var greit og skulle ordne seg, sier hun.

Legger seg flate

Daglig leder i Larvik HK, Pål Albertsen, har full forståelse for at de to Fredrikstad-spillerne føler seg lurt.

– Det eneste vi kan gjøre er å si unnskyld, her legger vi oss helt flate, sier Albertsen til TV 2.

Albertsen forteller at han selv står i samme situasjon, men at det er leit at det rammer individene. Det var også han som måtte bringe den dårlig nyheten til de to nylig signerte spillerne.

– Det var ikke gøy og jeg deler frustrasjonen deres. Vi signerte kontrakten med gode intensjoner og i god tro om at det skulle ordne seg, sier han

Da Dorthe Groa signerte kontrakten med Larvik var hun klar for å flytte nærmere familien. Skien-jenta ser nå ingen fremtid i Larvik og kjenner på en stor skuffelse.

– Jeg har hatt en dårlig magefølelse en liten stund nå, men jeg er veldig skuffet. Det var viktig for meg at økonomien var i orden, og når vi ble lovet det valgte jeg å stole på det, sier 24-åringen til TV 2.

Fokus på Fredrikstad

Rønning og Groa skal spille sesongen ut i Fredrikstad og vil fokusere på spillet der. Deres nåværende trener, Ralf Christer Karlsson, føler med sine to toppscorere.

– Det er en vanskelig situasjon, men jeg ble ikke overrasket over at den kom. De er fantastiske spillere og gode mennesker, vår jobb nå er å ta vare på dem, sier han til TV 2.

Til tross for en usikre fremtiden som venter Andrea Rønning og Dorthe Groa etter nyheten som kom mandag kveld ønsker de å fokusere på Fredrikstad ut sesongen.

– Det er en veldig rar situasjon, men jeg synes mer synd i spillerne som allerede spiller for Larvik og mister kontrakten. Nå er alle muligheter åpne og jeg får se hva fremtiden vil bringe, sier Rønning.

Groa, som ønsket å flytte nærmere familien, forteller at det ikke kjenner så bra å måtte starte helt på nytt, men finner det positivt at beskjeden kom nå.

– Det er fint at beskjeden kom nå og ikke i mai, nå har vi fortsatt kontrakt i Fredrikstad og vi har litt tid på å finne ut hva vi skal gjøre fremover, sier hun.