Som TV 2 meldte mandag kveld blir Petter Thoresen værende som sjef for det norske hockeylandslaget også etter VM i mai, til tross for misnøye i spillergruppen etter fjorårets VM.

To nye år

Forbundet og Thoresen er kommet til enighet om en forlengelse på to år.

Thoresen selv sier han gjerne skulle hatt en lengre kontrakt, men er fornøyd med en avklaring.

– Jeg syns det var fint å få det i havn, og jeg gleder meg til å jobbe videre med det norske landslaget. Vi står foran et VM, og OL-kvalik etterhvert, så det er en spennende tid i møte, sier Thoresen til TV 2.

Innstillingen fra forbundet ble lagt frem for styret mandag kveld.

– Landslaget er inne i et lite generasjonsskifte, og vi mener det er viktig med kontinuitet i en slik fase. Vi mener videre at Thoresen er rett mann til å lede landslaget i to nye sesonger med VM i 2020 og 2021 samtidig som det også bli en OL-kvalifisering i 2020, sier generalsekretær i NIHF Ottar Eide.

Møtt med skepsis

​TV 2 har tidligere skrevet om misnøye med spillestil, ledelse og opplegget rundt landslaget.

Etter VM i 2018 var det et oppvaskmøte mellom spillerutvalget og landslagsledelsen, og blant annet TV 2s ekspert Erik Follestad Johansen mener landslagsledelsen ikke har rukket å vise at de tar misnøyen på alvor.

– Det kan du sikkert ha rett i. Gutta var på en evaluering, og kom med tilbakemeldinger til oss. Det er jo en ærlig og redelig sak i denne prosessen, og det setter vi stor pris på. Det er ting vi må ta tak i, og gjøre ting bedre. Det har vi startet på denne sesongen, og det skal rettes på, forsikrer landslagssjefen.

– Hva gjør du inn mot kommende VM for å hindre at det blir et nytt oppvaskmøte?

– Vi må forberede oss, og være tydeligere på hvordan vi vil se ut i spillet vårt. Personlig må jeg være flinkere til å motta informasjon fra spillerne. Dialogen må bli tettere. Sånne ting syns jeg det er en real sak å få tilbakemeldinger på, for da kan du bli bedre, understreker han.

At Thoresens kontrakt skulle reforhandles nå før VM er noe TV 2s hockeyekspert også har reagert på.

– Jeg ser egentlig ingen grunn til at avtalen skal forlenges nå. Det er i VM du får målt om møtene de hadde etter VM i fjor har gitt resultater. De har hatt én samling, men der var ikke de beste med. Thoresen har ikke hatt noe forum til å vise at det har blitt bedre, og det er derfor jeg stusser over at det kanskje forlenges med en landslagssjef som har en jobb å gjøre, sa Follestad Johansen til TV 2 i januar.​

Ishockeyforbundet bedyret at spillerne skulle bli hørt i prosessen, og TV 2 vet at sportssjef Petter Salsten har vært i kontakt med flere av spillerne etter at denne kritikken ble omtalt.

Etter det TV 2 erfarer er meningene delte, men flere av spillerne er mer positivt innstilt til Thoresen som landslagssjef.​