Zucca med mål og assist i debuten – så skadet han seg

Mats Zuccarello med pangstart på Dallas Stars-karrieren, men nå kan han være ute i flere uker.

Se høydepunktene fra Zuccas debut i Sportsnyhetene øverst på siden!

Bare timer etter at Mats Zuccarellos overgang fra New York Rangers til Dallas Stars ble bekreftet, gikk den norske 31-åringen på isen for sin nye klubb borte mot Chicago Blackhawks søndag kveld.

Mats Zuccarello fikk en strålende start på karrieren i sin nye klubb med mål, assist og seier, men det kan gå en stund før han spiller kamp nummer to, for etter en blokkering på på tampen av midtperioden gikk han ut med en skade.

Lettet, men skuffet

Dallas Stars opplyser etter kampen at Zuccarello nå trolig er ute i fire uker.

Det er snakk om et brudd i armen for 31-åringen.

– Jeg kom rett til kampen og spilte i to perioder. De drar videre, jeg drar til Dallas. Det er jævlig synd. Det virker som en bra gjeng. Jeg fikk mange meldinger av flere av guttene på laget i går. Det blir sikkert bra, sier Zuccarello til TV 2 og hockeynettstedet nitten.no.

Nordmannen møter TV 2 i garderoben etter et heftig døgn.

– Det var moro så lenge det varte i to perioder. Jeg sov sikkert tre timer i natt i og med at jeg dro klokken fire og fikk beskjed seint, måtte pakke og fikk ikke sove på flyet. Jeg hadde litt adrenalin og var nervøs. Det var godt å komme i gang. Jeg merker at det er et bra lag, sier Zuccarello, som sier det var tungt å ta farvel med lagkameratene i New York, men at det samtidig var godt å få lagt de siste måneders støy bak seg.

– Mange av dem har jeg spilt med i ni år Det er klart at det var tøft. Da jeg fikk beskjed om at jeg skulle til Dallas, kunne jeg puste ut og være ferdig med denne dritten her. Nå kan jeg fokusere på å komme til sluttspill, spille på et bra lag og ha det gøy.

Allerede tolv minutter inn i første periode noterte han seg for sin første assist da han satte opp Radek Faksa på 1-0. Alexander Radulov doblet ledelsen senere i perioden.

I starten av andre periode la Zuccarello på til 3-0 med sin første scoring for sitt nye lag.​

Chris Kunitz og Drake Caggiula reduserte hver sin gang for Blackhawks og sørget for at Stars’ ledelse hadde krympet til 3-2 før de siste 20 minuttene.

Zuccarello kom ikke på isen i tredje periode, for med få sekunder igjen av midtperioden blokkerte han et skudd fra Connor Murphy. Den ferske Dallas Stars-spilleren skal ha pådratt seg en skade samtidig. Zuccarello gikk av isen med tydelige smerter, og klubben bekrefter at det kan gå fire uker før han får sin andre kamp.

Tidlig i siste periode utlignet Jonathan Toews til 3-3, men Jason Spezza sørget å sende Dallas Stars tilbake i ledelsen med sitt 4-3-mål. Det ble ingen flere scoringer i Chicago og Stars tok en viktig seier i jakten på sluttspill.

Zuccarello har spilt ni sesonger for New York Rangers, som i bytte for nordmannen fikk to valg i NHL-draftene i 2019 og 2020.

– New York, du har gitt meg så mye og jeg kan ikke takke deg nok. Jeg har spilt med så mange spillere og møtt så mange folk jeg nå kan kalle familie. Jeg kan ikke takke fansen nok for all deres støtte gjennom alle disse årene. Det har vært en ære. Nå ser jeg frem til å komme til Dallas og skape nye minner, skrev Zucca på sin Instagram-profil etter at overgangen var i boks.