Dermed fortsetter nedturen for det norske hopplandslaget, som for bare ett år siden vant lagkonkurransen i OL.

Den siste tiden har det lugget fælt. Halvor Egner Granerud, Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Robert Johansson fikk det heller ikke til å stemme i Bergisel-bakken i Innsbruck.

– Jeg frykter at dagen blir kronet med Solskjær-seier. Da er det bare akkurat passe i dag, sier hoppsjef og Liverpool-supporter Clas Brede Bråthen.

Noen minutter seinere kunne han konstatere at storkampen endte 0-0. En kamp som var akkurat like tam som de norske hopperne.

– Utøverne er skuffet. Trenere og ledere er skuffet. Alle som følger med og jobber for at hoppsporten skal ha levelige kår er skuffet. Men vi har tenkt til å levere flere øyeblikk som for et år siden, sier Bråthen.

Nå håper hoppsjefen at Maren Lundby kan bringe litt positiv energi inn i gruppen.

– Jeg sitter med en følelse av at det å få i gang jentene på samme nivå som i Oberstdorf kan bidra med ganske mye positiv energi i gruppen. Jeg tror det smitte over på gutta, sier han.

– Det er kjipt. Jeg er skuffet på vegne av utøverne. De gir alt, men det funker ikke, sier landslagssjef Alexander Stöckl til TV 2.

– Det hadde vært demotiverende hvis vi ikke har den kulturen vi har. Jeg er takknemlig for at vi har trenere, støtteapparat og utøvere som klarer å riste av seg dagens skuffelse. Vi har fortsatt en fantastisk arbeidsmoral, legger han til.

Etter første omgang hadde Norge 21,3 poeng opp til Japan på tredjeplass. Opp til ledende Tyskland var det mer enn 50 poeng.

Andreas Stjernen hadde første omgangs lengste hopp blant nordmennene, etter å ha landet på 123,5 meter. Robert Johansson var lengst unna å matche konkurrentene i sin pulje med et hopp på fattige 117,5 meter.

I andre omgang var Forfang i særklasse beste nordmann med et hopp på 127 meter, uten at det var nok til å sende Norge inn i medaljekampen. Avstanden opp til bronsevinner Japan ble til slutt 20 poeng.

Neste sjanse for hoppherrene kommer i normalbakken fredag. Deretter følger blandet lagkonkurranse lørdag.

Resultater:

1. Tyskland (Karl Geiger, Richard Freitag, Stephan Leyhe og Markus Eisenbichler), 987,5 poeng.
​2. Østerrike (Philipp Aschenwald, Michael Hayböck, Daniel Huber, Stefan Kraft), 930,9 poeng.
​3. Japan (Yukiya Sato, Daiki Ito, Junshiro Kobayashi, Ryouyu Kobayashi), 920,2 poeng.