Chicharito slaktes for hands-scoring

Javier Hernández' mål stemples som «skammelig» og «juks».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Ham - Fulham 3-1

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Fulham tok en tidlig ledelse, men det endte med et 1-3-tap mot West Ham, som hadde en utligning som aldri skulle vært godkjent.

Javier Hernández – bedre kjent som Chicharito – brukte hånden til å score.

– Dette liker jeg ikke. Vi liker ikke juks. Dette er rent og skjært juks. Han så at han ikke rakk frem med hodet, så han strakk frem armen for å få den inn. Det er synd for Fulham og fotball generelt at han kommer unna. Det er juks og fanteri, og det vil vi ikke ha. Dessverre fikk ikke dommerne det med seg, sier TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp.

– Det er skammelig. Det kan komme til å koste Fulham dyrt når sesongen skal oppsummeres, sier Premier League-programleder Jan-Henrik Børslid.

– Refleks eller juks

Handsmålet skapte også reaksjoner blant tidligere Premier League-spillere.

– Det eneste spørsmålet er om det er en refleks eller om han prøver å jukse for å score, sier tidligere West Ham-stopper Matthew Upson på BBC.

– Alle lag vil av og til tøye grensene, jukse og prøve å få maks ut av situasjonen. Det er en del av fotball. Om det er bra? Kanskje ikke, men VAR kommer til å rydde opp i det, sier tidligere Liverpool-stopper Jamier Carragher på Sky Sports.

West Hams Robert Snodgrass mener dommeravgjørelser går begge veier.

– Jeg fikk ikke sett det, men like Chicharito skulle spille meg gjennom like etter, var det en spiller som stoppet ballen med hånden. Han kunne blitt utvist. Noen ganger får du situasjoner med deg, andre ganger ikke, sier han.

Marerittstart for West Ham

West Ham og Pablo Zabaleta hadde imidlertid en grusom start på kampen. Allerede i åpningsminuttet satte backen opp Ryan Babel på blankt mål, men avslutningen gikk rett i hodet på keeper Lukasz Fabianski.

To minutter senere kom Ryan Sessegnon rundt på høyresiden og slo inn til Ryan Babel, som gjorde opp for seg og fikset 1-0.

– Det er sjokkerende forsvarsspill av hjemmelaget. De har sluppet til to monstersjanser på bare få minutter, og én av dem sitter i mål. Forferdelig start på kampen for Pablo Zabaleta. Først var det tilbakespillet der Babel fikk monstermuligheten, så kom innlegget fra hans side uten at han klarte å stoppe det, sier TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Fulham var det klart beste laget i åpningen av kampen, men West Ham tok over etter hvert.

Fulham slet på dødball

Snaut halvtimen ut i kampen fikk West Ham hjelp av både keeper Sergio Rico og dommer Lee Mason. Etter en corner headet Angelo Ogbonna ballen mot bakerste stolpe, der Javier Hernández brukte hånden til å score. Dommer Mason fikk ikke med seg hendelsen og godkjente utligningen.

– Som om ikke Fulham hadde det vondt nok fra før. Det virket ikke som om Fulham-spillerne fikk det med seg, for det var ikke så ange protester. Claudio Ranieri fikk det i hvert fall med seg, kommenterte Osnes på bildene av en rasende Ranieri hos fjerdedommer.

Fulham hadde store problemer på defensive dødball, og fem minutter før pause var kampen snudd. Issa Diop stanget inn 2-1-målet for Hammers.

Ranieri kastet inn Lazar Markovic og André-Frank Zambo til starten av andreomgang, men West Ham virket å ha god kontroll etter pause og kontrollerte kampen og på overtid fastsatte Michail Antonio resultatet til 3-1.

Fulham ligger fortsatt nest sist med åtte poeng opp til trygg grunn, mens West Ham er nummer ni på tabellen.

Håvard Nordtveit fikk sin Fulham-debut og spilte hele kampen i midtforsvaret.​