Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Høsflot Klæbo ble onsdag dømt til 16 dagers betinget fengsel av Sør-Trøndelag tingrett. Han mister lappen i ni måneder fra ulykkespunktet og må betale en bot på 10 000 kroner.

Klæbo kjørte inni en bil bakfra og traff en fotgjenger i Byåsveien den 12. desember i fjor.

I bilen Klæbo kjørte inn i, satt en gravid kvinne og hennes 35 år gamle samboer. De hadde stoppet foran en fotgjengerovergang for å slippe en 12 år gammel jente over veien. Kvinnen og jenta ble kjørt til legesjekk. Klæbo tok på seg all skyld med en gang.

Flere måneder uten lappen kan by på logistikkutfordringer for Klæbo.

Petter Northug er en av dem som ønsker å strekke ut en hånd til naboen.

– Jeg skal bidra. Etter VM skal jeg sende melding til han. Han er jo naboen min, så jeg skal stille opp som privatsjåfør og kjøre ham litt rundt. Han må sende meg en melding hvis han trenger litt hjelp. Jeg kan også være logistikksjefen hans hvis han trenger en transportplan i Trondheim by, sier Northug til TV 2.

Han mistet førerkortet for «alltid» i mai 2014, noe som i realiteten betyr at han kan søke om å ta førerkortet på nytt etter fem år. 4. mai kan Northug i teorien kjøre bil igjen, men da skal alt klaffe.

– Jeg må prestere. Jeg skal opp til eksamen. Det blir spennende. Det er ikke sikkert jeg står på den, sier Northug.

«Hele Norges langrennsfar» mener det også kan komme noe positivt ut av at Klæbo ikke får kjøre bil.

– Det hindrer deg ikke. Det gjør bare at man blir mer aktiv. Man må bruke sykkel og være enda mer fysisk aktiv mellom treningsøktene. Det går nok bra. Jeg regner med Kåre Høsflot også tilbyr seg å stille opp som sjåfør. Så får Johannes vurdere hvem av oss som er den beste sjåføren, sier han.

Selv virker Klæbo noe skeptisk til å ansette Northug som privatsjåfør.

– Hehe. Det har jeg ikke tenkt noe over. Jeg har ingen kommentar utover at vi får vente å se. Men jeg synes det er artig at han får lappen tilbake, smiler den triple gullvinneren fra VM.