Maurizio Sarri har hatt en tung periode som Chelsea-manager. Nå har klubben fått en kjedelig beskjed. Foto: AP Photo/Frank Augstein)
Maurizio Sarri har hatt en tung periode som Chelsea-manager. Nå har klubben fått en kjedelig beskjed. Foto: AP Photo/Frank Augstein)

Chelsea nektes å kjøpe spillere i to overgangsvinduer

Chelsea straffes hardt for brudd på FIFAs overgangsregler. Den engelske storklubben nektes å signere spillere de to neste overgangsvinduene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er et hardt slag for London-klubben som fra før er inne i en tung periode. Chelsea vil ikke få muligheten til å forsterke sitt mannskap før tidligst sommeren 2020.

Årsaken er brudd på reglene for kjøp av mindreårige spillere, deriblant Bertrand Traoré. Klubben er også ilagt en bot på drøye fem millioner kroner.

Chelsea bekrefter på sine hjemmesider at avgjørelsen vil bli anket.

Av de 92 overgangene som er etterforsket, mener FIFA at Chelsea har brutt reglene i 29 av tilfellene.

– Utfordringen blir å holde Hazard fornøyd
– Chelsea har havnet i en situasjon de selvsagt ikke ønsket, og det var noe klubben ikke trengte nå, sier TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

– Det er snakk om to overgangsvinduer. Tottenham har imidlertid ikke hentet mange spillere de siste årene, og som sagt, så har Barcelona klart seg greit. Så helt krise er det ikke.

– Utfordringen blir å holde Hazard fornøyd nå. For nå vil de neppe selge ham til sommeren, sier Osnes.​

Christian Pulisic vil likevel bli Chelsea-spiller før kommende sesong, ettersom den avtalen allerede er inngått.

Lånespillere kan komme tilbake
​Osnes peker også på at klubben har haugevis av spillere som er utlånt. Disse spillerne kan fortsatt spille for klubben når de eventuelt returnerer.

– De har jo mange unge spillere på utlån som kan komme tilbake, og vi har jo sett at klubber som Barcelona har klart seg greit etter et slik forbud. Men det er klart at en klubb som Chelsea gjerne ville hentet en superstjerne eller to i løpet av sommeren. Det får de ikke gjort nå, poengterer han.

– Chelsea har et spillermatriell som bør kunne klare seg greit likevel. Samtidig blir Chelsea satt tilbake i forhold til lagene foran dem på tabellen, som kan hente forsterkninger når de vil fra omtrent hvem de vil. Skulle Chelsea for eksempel trenge akutt ny keeper, så får de ikke hentet inn en ny i løpet av de neste to årene, minner han om.

Kan gi flere unggutter sjansen
Kommentatoren påpeker at det også kan komme gode ting ut av en overgangsnekt. Og klubbens velutviklede ungdomsavdeling kan nå bli enda viktigere for klubben.

– Chelsea har vært landsledende på ungdomsfotball de siste ti årene. Nå kommer kanskje spillere som Ethan Ampadu og Hudson-Odoi til å få flere sjanser. Ruben Loftus-Cheek bør også spille mer.

Hudson-Odoi har for øvrig vært heftig linket til Bayern München i lang tid nå, og kontrakten går ikke ut før sommeren 2020. Osnes tror uansett ikke Sarri bryr seg veldig om overgangsnekten.

– Sarri må jobbe med dem han har. Og han hentet nesten ikke spillere da han leverte bra i Napoli. Så akkurat han tror jeg ikke det er noen krise for, sier kommentatoren.

Traoré-saken
​Ifølge BBC signerte angriperen Bertrand Traoré som 18-åring sin første profesjonelle kontrakt med Chelsea i 2013, men han skal ikke ha blitt registrert før januar 2014.

Chelsea anklages for å ha gitt misvisende opplysninger til Det engelske fotballforbundet (FA), samtidig som Traoré spilte 25 kamper for klubbens alderbestemte lag, uten at han var registrert hos FA.

Traoré ble for øvrig solgt til Lyon i 2017 etter å ha spilt totalt 16 A-lagskamper og scoret fire mål for Chelsea.

London-klubben skal ha innrømmet at de betalte over 1.6 millioner kroner til spillerens mor og klubben hun var styreleder i tilbake i april 2011. Ifølge Mediapart signerte Traoré da avtale på fire og et halvt år, mens grensen på hva som tillates for U18-spillere er på tre år.

(©NTB/ TV 2)