Jacobsen brøt sammen i gråt da hun pratet om Mari Eide-medaljen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble tydelig rørt da hun pratet om VM-medaljen til Mari Eide.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen begynte å gråte da hun pratet om VM-medaljen Mari Eide tok på sprinten torsdag.

Eide tok en svært uventet VM-bronse etter et svært tøft år. I fjor høst døde hennes søster Ida brått da hjertet stanset under et mosjonsløp.

Jacobsen er svært glad på Eides vegne.

– Jeg synes det var så stort i går at jeg begynner å grine. Ja, idretten kan bety veldig mye når andre ting er vanskelige. Det var veldig stort, så har ikke mer å si, sa hun mens gledestårene trillet.

Den norske kvartetten lot seg inspirere av den norske jubeldagen torsdag.

– Vi var veldig høyt oppe. Det var mye følelser. En sånn inngang på mesterskapet gir energi før morgendagen, understreker Uhrenholdt Jacobsen.

Therese Johaug var en nær venn av Ida Eide. Hun innrømmer det kom en tåre da søsteren Mari tok medalje.

– Det er ingen andre i mesterskapet jeg unner denne medaljen mer enn Mari. Vi satt og hylte og skrek, og det var nok ikke et tørt øye på hotellet eller på stadion. Alt det hun og familien har vært gjennom det siste halvåret, og måten Mari har reist seg på, det henter frem en vanvittig indre motivasjon i oss andre. Det forteller oss at vi aldri må gi oss. Vi er veldig heldige som er på dette laget og som kan gi hverandre støtte både når det går bra og når det går dårlig. Vi skal ta vare på denne lagkulturen, det gjør godt for alle sammen, sier Johaug.