Zucca etter tap: – Jeg har hatt veldig mange fine år her

1-4 tapet på hjemmebane mot Minnesota Wild kan ha vært Zuccas siste Rangers-opptreden.

Mats Zuccarello jubler sammen med lagkameratene. Her fra kampen mot Pittsburgh Penguins. Foto: AP Photo/Gene J. Puskar)

– Jeg har hatt veldig mange fine år her, sier den norske hockeygiganten til TV 2.

Zuccarello entret torsdag Madison Square Garden vel vitende om at kontraktsforhandlingene med Rangers har brutt sammen, og at han trolig blir byttet bort til et annet lag innen mandag kveld.

– Det er ikke så mye usikkerhet. Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger, tilføyer han.

Tung kamp
​Zuccarello fikk 19.51 minutter på isen torsdag, men kunne ikke hindre at Rangers ble senket av et godt Wild-lag. Bortelaget åpnet scoringsshowet i kampens første periode i overtall ved Jason Spurgeon. Wild trodde de hadde økt ledelsen da svenske Joel Eriksson Ek scoret, men målet ble annullert etter videodømming som følge av offside.

Pavel Butsjnevitsj utlignet for hjemmelaget i midtperioden, også da i overtall. Men etter at Mikael Granlund ga Wild ledelsen kort tid senere, klarte Rangers aldri å komme seg inn i kampen.

Sach Parise økte ledelsen til 1-3 i tredje periode, før Jordan Greenway fastsatte sluttresultatet til 1-4 da han minutter før slutt scoret på åpent mål. Med det endte bortelaget en tapsrekke på fem kamper.

– Når vi ikke møter opp på jobb, fortjener vi ikke å vinne heller, sier Zucca om det som trolig var hans siste opptreden i Rangers-trøyen.

Stjerner byttes bort
Rangers-tilhengerne har mer enn bare et betydelig hjemmetap å bekymre seg over. I tillegg til publikumsyndlingen Zuccarello er det ventet at Kevin Hayes blir «tradet» i løpet av mandag. Også Adam McQuaid skal være på vei bort.

​Før overgangsfristen går ut klokken 21 norsk tid mandag skal Rangers møte New Jersey Devils og Washington Capitals.

– Jeg vet ikke om jeg spiller de to neste. Det får du spørre treneren om. Man vil alltid spille, men det er ikke noe jeg kan styre, sier nordmannen.​

Mats Zuccarello har spilt 509 grunnseriekamper for New York Rangers etter NHL-debuten i 2010. Han har scoret 113 mål og har 239 assists. Han har dessuten fått med seg 60 kamper i sluttspillet, der det er blitt 11 mål og 20 assists.

Den norske stjernen bekrefter også til TV 2 at det nå ikke er noen kontraktsforhandlinger med Rangers.

– Er det en mulighet for at du vil signere for Rangers til sommeren igjen etter et opphold i en annen klubb?

– Det tar jeg ikke stilling til nå. Vil de ikke ha meg, så vil de ikke ha meg, sier 31-åringen.