Falla knuste klønete svensker og vant VM-gull – bronse til Eide

Svensk trio trøblet det til for seg selv før oppløpet. Det utnyttet den norske finaleduoen med Maiken Caspersen Falla og Mari Eide.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se avslutningen på VM-sprinten i videovinduet! Video med tillatelse fra NRK.

Maiken Caspersen Falla hadde tre svenske jenter i ryggen i den siste bakken, men svenskene felte hverandre og Falla fikk gå inn på oppløpet alene og sikre VM-gullet.

– Jeg har det veldig bra. Jeg har en utladet følelse. Jeg har våknet i fem-seks-tiden de siste dagene. Jeg har kjent pulsen slå og spenningsnivået bygge seg opp. Jeg har prøvd å holde meg rolig og skyve det unna, men jeg har vært veldig spent og kjent at noe stort er på gang. Med en gang jeg krysset mållinjen, senkes skuldrene litt. Det å lykkes er en helt fantastisk følelse, sier Falla til TV 2.

Bak kom Mari Eide susende inn til bronsen bak sølvvinner Stina Nilsson fra Sverige. Hun jublet hemningsløst med Falla etter medaljefangsten, før hun tok til tårene.

– Det var en liten porsjon flaks, i hvert fall i finalen. Jeg hadde utrolig gode ski. Smørerne har vært til god hjelp. Det var veldig bra, sier Eide til TV 2.

Hyllet i Camp Seefeld

Det var første gang at Eide har vært på pallen i et internasjonalt sprintrenn.

– Det var full pott. Det svenskene skulle gjøre, gjorde de norske. Det er veldig rart de tre svenske på samme lag gikk side om side i siste sving. Det hadde vært vanskelig å slå Falla uansett, for hun var sprek på oppløpet. Maiken hadde en bra plan. Hun fikk styrt alle løpene som hun ønsket, og vi kan konkludere med at svenskene ødela litt for seg selv der, sier TV 2s langrennsekspert Petter Northug i Camp Seefeld.

– Det var fantastisk moro for Mari med bronse, slo Petter Northug fast.​

Medaljevinnerne ble hyllet i tv2.no- og Sumo-sendte Camp Seefeld.

– Vi trodde sprinten skulle bli svenskenes dag, men så ble den norsk. Maiken var i en egen klasse. Og utrolig moro med Mari Eide på tredjeplass etter den høsten hun har hatt. Det er rørende vakkert og veldig imponerende, sier TV 2s langrennsekspert Åge Skinstad.

Knust stortalent

Kristine Stavås Skistad var knust da hun gled over mål etter å ha hektet i svenske Nilsson på oppløpet i semifinalen. Hun lå da godt an til å slå den svenske OL-mesteren og nå finalen.

I den første semifinale møttes alle de gjenværende norske løperne, Maiken Caspersen Falla, Kristine Stavås Skistad og Mari Eide sammen med svenskene Stina Nilsson og Jonna Sundling.

Regjerende mester Falla var også raskest i sitt kvartfinaleheat. Hun tok kommandoen, men Nilsson forsøkte seg. Inn på oppløpet måtte Skistad over ende, mens Falla og Nilsson sikret seg finaleplassen.

Tiril Udnes Weng ble slått ut etter å ha blitt nummer tre i sin kvartfinale bak Maja Dahlqvist og tyske Victoria Carl.​