Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arrangøren opplyser i en kort Twitter-melding at Alexander Kristoff veltet på torsdagens avsluttende etappe i Tour of Oman og brøt rittet som en følge av det.

Blodige sår

Kristoff sier til TV 2 at han heldigvis ikke har brukket noe etter å ha veltet.

– Jeg slo meg ganske godt, men nå kjennes det greit ut. Ikke noe knekt, men noen dype kutt. Så jeg må sy noen sting, sier Kristoff til TV 2.

Nordmannen er ved godt mot, men skuffet over at han ikke fikk muligheten til å spurte om seieren.

– Jeg tror ikke dette betyr så mye. Men det betyr at jeg ikke vant i dag! Jeg følte meg veldig bra egentlig, så er litt skuffa. Men det blødde så mye at jeg ikke følte meg helt komfortabel med å fortsette, sier Kristoff.

UAE Team Emirates skriver i en pressemelding at Kristoffs planlagte deltakelse i UAE Tour ikke påvirkes av velten.

MÅTTE PLASTRES SAMMEN: Alexander Kristoff kom seg forholdsvis greit fra velten.FOTO: Sophie Smith.
MÅTTE PLASTRES SAMMEN: Alexander Kristoff kom seg forholdsvis greit fra velten.FOTO: Sophie Smith.

Spennende sesong i møte

Kristoff vant den første etappen i rittet og bar ledertrøyen på to etapper. Nordmannen har hatt for vane å nyte suksess i Oman med totalt ni seirer i etapperittet.

Rollen til Kristoff i UAE Team Emirates er satt under press denne sesongen med inntoget til spurteren Fernando Gaviria. Kolombianeren er en stjernene som skinner sterkest på sykkelsportens stjernehimmel, og det er ventet at Kristoff må spille andrefioli i blant annet Tour de France. I vårklassikerne kan man likevel regne med at Kristoff får en helt sentral rolle i laget i jakten på triumfer i Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Seieren på torsdagens etappe i Tour of Oman gikk til Team Dimension Data-rytter Giacomo Nizzolo. Aleksej Lutsenko vant rittet for andre år på rad.