Jakob Ingebrigtsen løp inn til seier på 1500-meteren i verdenstouren i friidrett innendørs i Düsseldorf onsdag kveld.

Lillebror Ingebrigtsen gjorde opp om seieren på sisterunden sammen med etiopiske Samuel Tefera, som har verdensrekorden på tiden 3.31,04. På oppløpet ble imidlertid Tefera parkert av den norske tenåringen.

Han vant med tiden 3.36,02, som både er ny personlig rekord, norsk rekord og verdensrekord for juniorer innendørs.

– Jeg følte meg veldig bra. Det er alltid litt tungt å komme i gang når jeg starter i null og kommer opp i den farten, men jeg følte meg veldig bra og bedre og bedre utover løpet. Da ser vi hva som skjer på oppløpet, sier Jakob til TV 2.

Gjert: – På høyden med de beste

Gjert Ingebrigtsen var sikker på seier da det ikke gikk raskere i feltet.

– Jakob plasserer seg i favorittsjiktet i EM inne, og i tillegg Diamond League og VM om han holder trykket gjennom året. Han er på høyde med de beste i verden. Jeg tror Jakob kommer til å kjempe om VM-medaljer i Doha, sier trenerpappa Ingebrigtsen til TV 2.

– Dette er en indikasjon på at Jakob er blitt sterkere, raskere og løper teknisk og taktisk bedre enn tidligere. Han har en god motor, den er det ingenting i veien med, fortsetter Gjert.

Filip Ingebrigtsen fulgte på tredjeplass med tiden 3:38.62, som dermed satte personlig rekord. Han hadde fra før 3.42,61 som bestenotering.

– Det var en del bedre enn i nordisk sist, men jeg kjenner at jeg er glad jeg sprang her og har den i beina til EM. Jeg trenger å vekke kroppen. Kroppen min er ikke venn med å løpe innendørs, men det blir bedre og bedre for hvert løp. Jeg er godt fornøyd, og jeg vet at det blir bedre for hver gang, sier Filip.

Støkk i motstanderen

18 år gamle Jakob Ingebrigtsen forteller at det betyr mye å slå sin jevnaldrende konkurrent. 19-åringen fra Etiopia tok rekorden forrige helg. Den gamle rekorden hadde stått i 22 år.

– Jeg har slått ham én gang før, så jeg vet hvor jeg har ham. Han har løp usannsynlig fort denne sesongen, så det er digg å slå ham her, sier han.

– Jeg kjenner meg veldig igjen i måten han opptrer på. Jeg vil ikke si at jeg er like arrogant i «callroomet», men du ser måten han går forbi på at han eier verden på 1500 meter. Jeg regner med at han fikk et støkk i seg da jeg greide å slå ham, fortsetter Jakob Ingebrigtsen.

Henrik Ingebrigtsen skulle også vært deltatt, men storebror var ikke med til Düsseldorf. Trenerpappa Gjert forklarte fraværet med at totalbelastningen er større for storebror. I stedet trener Henrik Ingebrigtsen seg opp til innendørs-EM i Glasgow om to uker.

Astrid Mangen Ingebrigtsen, som giftet seg med Filip i fjor, endte sist i sitt heat på 60 meter med tiden 7,53 tidligere på kvelden. Hun løp også 400-meteren, der hun av tre startende ble sist med tiden 55,35.