Val Müstair, Italia 20190101.
Johannes Høsflot Klæbo under  sprint finaler   i Val Müstair tirsdag.  Emil Iversen t.h.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Val Müstair, Italia 20190101. Johannes Høsflot Klæbo under sprint finaler i Val Müstair tirsdag. Emil Iversen t.h. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

– Calle er bedre til å gå fort på ski enn å synge

Verken Johannes Høsflot Klæbo eller Emil Iversen var særlig snakkesalige om videoen der Sveriges Calle Halfvarsson hetset de norske løperne. Landslagssjef Vidar Løfshus sier at landslaget tar avstand fra videoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagen før VM åpner med sprint i Seefeld stormer det rundt Calle Halfvarsson etter at en musikkvideo med svensken ble publisert av NRK-programmet «Helt Ramm».

I videoen sager de blant annet hodet av en Klæbo-pappfigur og setter fyr på en figur av Northug, samtidig som det serveres noen saftige strofer. Halfvarsson har sagt unnskyld og hevder at han ble lovet å se videoen før publisering.

Landslagssjef Vidar Løfshus kommenterer den mye omtalte videoen i et intervju med svenske Aftonbladet.

– Vi tar helt avstand fra videoen. Den er stygg og jeg skjønner at Calle har blitt mer eller mindre lurt til å være med på det. Sånn skal man ikke opptre når man lager noe som i utgangspunktet skal være morsomt, sa han.

Johannes Høsflot Klæbo svarte imidlertid svært ordknapt på spørsmål om innholdet i videoen.

– Nei, jeg har egentlig ingen kommentar om det annet enn det er sånn det er, sa Klæbo på pressekonferansen.

– Hva tenker du om at Calle Halfvarsson beklaget?

– Jeg har ingen kommentar til det. Vi er her for å gå fort på ski, og har ikke tenkt å bruke tid på den (videoen). Calle er en fin mann. Han gikk fort i fjor og kommer til å være med å kjempe oppe der. Jeg har et veldig godt forhold til Calle, svarte han.

– Bedre å gå på ski enn å synge
Lagkamerat Emil Iversen var like ordknapp.

– Jeg stiller meg bak Johannes, og har ikke mer å tilføye, sa han.

Iversen frykter imidlertid Calle Halfvarsson i medaljekampen.

– Calle vart god på sprinten i fjor, og han er en outsider på flere distanser og en vi må passe oss for på torsdag. Han er bedre på ski enn til å synge, i hvert fall, slo han fast.

– Vi skjønner det var ment som en spøk og har et godt forhold til de svenske løperne. Dette endrer ingenting på det, sa Iversen videre på pressekonferansen.

Trener Arild Monsen ville heller ikke kommentere den omstridte videoen.

– Det blir helt feil å kommentere det. Jeg har snakket med svenske trenere i dag. Vi har fokus på det som skjer på torsdag, og håper det går bra med Calle og at det ikke blir noe tull, mente Monsen.

Treneren har store forventninger til de norske gutta på sprinten og ville helst snakke om sportslige ting på onsdagens pressekonferanse.

– Jeg er veldig stolt over de fire som skal gå og de resultatene som er oppnådd denne sesongen. Alle har tatt pallplass i sprint skøyting, og i finaler flere ganger. Nivået på dem tilsier at vi håper på gode resultater på torsdag, sa treneren.

– Han har tøyd strikken
Vidar Løfshus at Ramm tidligere har tøyd strikken, men at han denne gangen har gått langt over grensa.

– Jeg synes hverken Robin (Bryntesson) og Nicolay Ramm skal lage en video som bruker et sånn språk. Vi må huske at det er barn som ser det her. Da er både språket og virkemidlene langt over streken, mente landslagssjefen.

Selv om Halfvarsson blant annet sager hodet av pappfigurer av de norske løperne, mener Løfshus at den ikke har noe å si for stemningen mellom nordmennene og svenskene.

Halfvarsson har i etterkant sagt unnskyld for videoen og at han ikke står bak det som blir sagt i den.

Disse går sprinten for Norge:

Kvinner:* Maiken Caspersen Falla, Kristine Stavås Skistad, Tiril og Lotta Udnes Weng og Mari Eide.

*Norge har en friplass til sprinten, ettersom Falla er tittelforsvarer.

Menn: Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Sindre Bjørnestad Skar og Finn-Hågen Krogh.