Dagen før VM åpner med sprint i Seefeld stormer det rundt Calle Halfvarsson etter at en musikkvideo med svensken ble publisert av NRK-programmet «Helt Ramm».

I videoen, som har fått navnet «Who the fuck is Norway», harselerer Halfvarsson og den tidligere skiløperen Robyn Bryntesson med blant andre Johannes Høsflot Klæbo, Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby.

Halfvarsson-rap

De to svenskene sager mellom annet hodet av en Klæbo-pappfigur og setter fyr på en figur av Northug, samtidig som det serveres noen saftige strofer. Nå sier Halfvarsson unnskyld og hevder at han ble lovet å se videoen før publisering.

– Jeg hadde blitt lovet å se den før, men det fikk jeg ikke. Jeg sa under innspillingen at noen av tingene kanskje ikke var ok. Men som sagt, jeg ber om unnskyldning om noen tok det ille opp. I etterkant angrer jeg på det jeg gjorde. Det ble ingen bra greie. Jeg står ikke bak det, sier Halfvarsson til Aftonbladet.

Musikkvideoen spiller på Northugs harselering med Halfvarsson og svenskene, noe selve videoen starter med, før det serveres et motangrep mot både Northug og Klæbo:

«Petter Northug, vem fan är du? Du har jo lika stora biceps som Bryntes fru. Lägg av, det är slut – du har ingen stil. Du har kraschat din karriär som du kraschade din bil»

«Och Klæbo din lilla skit. Hör nu. Jag tänker bara säga så här: Fuck you».

NRK hevder de ikke har brutt avtalen

TV 2 har ikke lyktes å komme i kontakt med redaksjonssjef i NRK-sporten, Janne Fredriksen. Hun bekrefter imidlertid overfor VG at Halfvarsson ønsket å se videoen, men at det ikke var et premiss for at musikkvideoen skulle publiseres.

– Å kalle det et løftebrudd er sterkt. Slike avtaler gjør vi aldri. Etter vår oppfatning ble det inngått en løs avtale, som det ofte det blir, om at de medvirkende som vil se det, får se det før det blir publisert. Det var aldri noe premiss for hverken deltagelse eller publisering, sier Fredriksen til VG.

Overfor Aftonbladet sier Halfvarsson at han ikke står bak flere av tingene som ble sagt i videoen.

– Jeg hadde fått informasjon om at vi skulle synge en sang. Jeg visste ikke mer. Jeg kom dit. Det var litt verre greier da jeg kom dit. Jeg ble dessverre dratt med i det, sier Halfvarsson.

– Jeg visste bare at vi skulle synge en sang. Jeg tror det var Robin og Nicolay som har skrevet låten. Jeg visste ikke mer enn dem da vi kom dit.

Det har heller ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Nicolay Ramm for en kommentar.