SMERTEFRI: Stina Nilsson stiller på torsdagens VM-sprint i Seefeld.
SMERTEFRI: Stina Nilsson stiller på torsdagens VM-sprint i Seefeld. Foto: TV 2

Nilsson om veien tilbake: – Det høres så ynkelig ut

Stina Nilsson innrømmer at hun så mørkt på VM-sjansene for fire uker siden, men at hun er glad og stolt over å være på plass i Seefeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stina Nilsson er meldt smertefri og klar til VM-sprinten, til tross for at det så bekmørkt ut for den svenske stjernen etter skaden hun pådro seg i fallet i Otepää i januar.

En glisende Nilsson fikk teste ut VM-løypen i Seefeld mandag – uten å kjenne smerter.

– Det var ingen generalprøve, det var mer for å se om det fungerte eller ikke. Det har jeg gjort hele veien, gjort små ting i sakte fart, sier Nilsson på en pressekonferansen.

Hun fortalte også om tårer og at hun i starten slet med å knytte skolissene.

Nilsson begynte å smile da TV 2 spurte henne om uttalelsene i etterkant.

– Det høres så ynkelig ut, sier hun.

– Det var strevsomt. Det er på en måte litt kult å se tilbake. Jeg skulle hatt en drone over meg mens jeg trasket rundt i leiligheten, for det var mye som tok tid. Jeg gjorde alt langsomt, ikke bare fordi det gjorde vondt, men også fordi jeg det gikk til slutt. Bare å gjøre det til det gikk av seg selv, har hjulpet meg veldig mye i rehabiliteringen, fortsetter Nilsson.

– Veldig, veldig mørkt

Nilsson hevder hun ikke har tenkt på taktikk på sprinten. Det eneste hun var konsentrert seg om er å bli frisk og klar til VM, hevder hun.

– De første dagene var det veldig, veldig mørkt. Det virket langt borte. I takt med bra rehabilitering og at smertene har avtatt, så er det blitt tent et lys i meg. Da var bare målet å komme seg hit. Hadde jeg ikke klart det, kunne jeg fortsatt vært stolt over at jeg prøvde, sier hun.

Før uhellet i Estland sto Nilsson med tre strake sprintseirer. Hun er ikke enig med dem som mener at hun er favoritt på torsdagens sprint.

– Jeg vil ikke si at jeg er det, men jeg har ingen anelse, sier hun, og trekker frem flere navn som kan stikke av med VM-gullet i Seefeld.

– Det er mange. Jeg har vært mye foran TV-en, så jeg har fått sett litt. Sandra Ringwald, Laurien van der Graaff, Maiken Caspersen Falla og svenskene som alltid. Det er kult at det er mange, sier Nilsson.

Godt tegn i svenskeleiren

Mange langrennskjennere mener at Nilsson var fullt restituert for et par uker siden, men at Det svenske skiforbundet valgte å holde tett om den positive utviklingen.

– Hun er klar for å konkurrere. Så vet vi ikke helt hvordan den fysiske statusen er med tanke på det hun har bak seg. Hun har kunnet gjennomføre noen få økter på hundre prosent den siste tiden, sa Sveriges landslagssjef Rikard Grip, som også kunne fortelle om generelt gode forberedelser i den svenske langrennstroppen.

– Det er en avslappet stemning i troppen med mye latter. Det er ofte et godt tegn, sier Grip.