EKSPERT: Petter Northug skal for første gang få se et mesterskap fra andre siden da han skal jobbe for TV 2 under VM i Seefeld.
EKSPERT: Petter Northug skal for første gang få se et mesterskap fra andre siden da han skal jobbe for TV 2 under VM i Seefeld. Foto: Geir Olsen/NTB Scanpix.

Her er Northugs VM-spådom

Petter Northug (33) er klar på hvem som blir konge og dronning i Seefeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For første gang skal Petter Northug se et mesterskap fra den andre siden, når han debuterer som ekspert og medprogramleder for TV 2 under VM i Seefeld.

Skikongen, som la opp i desember, skal figurere i konseptet "Camp Seefeld", som har premiere på TV 2 tirsdag kveld klokken 21.35.

Samtidig som han skal gi sin dom over sine tidligere lagkamerater og konkurrenter.

– Det blir nok et lite savn

Allerede før mesterskapet kjøres i gang gjestet han den norske ambassaden i Wien, der flere norske og østeriske gjester var samlet for å markere startskuddet for VM Seefeld og dele erfaringer med tanke på et mulig VM i Trondheim i 2025.

– Det blir moro. Jeg har vært med i nok mesterskap nå, så jeg vet hvordan det er å være ute i arenaen og krige. Det blir nok et lite savn, men jeg er veldig fornøyd med å være på denne siden av arenaen og følge med. Det har gått bra i verdenscupen så langt, så da tror jeg det skal gå bra i VM også, sier Northug til TV 2.

Den ferske TV 2-eksperten får det han selv mener er en enkel jobb med å plukke ut VM-dronningen, og farger kronen i rødt, hvitt og blått.

– Therese Johaug blir nok dronning. Jeg ser ikke hvem som skal slå henne på distanserenn, og hun kommer selvfølgelig også til å være en del av stafettlaget. Så jeg tror vi havner cirka i det sjiktet der, sier Northug med et smil.

– Spår Johannes med flest gull

På herresiden er Johannes Høsflot Klæbo favoritt til å hente hjem gull på både sprint, lagsprint og stafett.

Gledelig for nordmenn tror Northug at også kongen blir norsk i Seefeld.

– Det er mer åpent, men jeg spår Johannes med flest gull. Ettersom han er favoritt på sprinten, og jeg tror han er på sisteetappen på begge stafettene. Da har han jo en god mulighet allerede der. Også er han jo en outsider på både 30 kilometer og 15 kilometer, så han kan absolutt bli konge, mener han.

– Hvem mener du er den sterkeste utfordreren til Klæbo?

– Han har jo mange sterke utfordrere på sprinten. Pellegrino var sterk i helgen, og jeg tror Ustiugov har kontroll på formen sin han også. Jeg blir overrasket hvis det ikke står mellom Johannes og Pellegrino til slutt, men alt kan skje. Johannes har et lite overtak etter måten han vant på i Lahti, så jeg setter en finger på han, melder Northug.

– Tør du å tippe antall norske medaljer?

– Nei, det tør jeg ikke. Men det blir mange, som alltid. Vi krever mange også. Sånn er det alltid når det er et ski-mesterskap, så vi får håpe at vi har litt stang inn, treffer på ski og at alle holder seg friske. Gjør de det tror jeg det blir et bra norsk mesterskap, avslutter han.