STOLT OVER KROPPEN: Eva Urevc er blitt mer seriøs og sikter nå mot suksess i langrennssporet.
STOLT OVER KROPPEN: Eva Urevc er blitt mer seriøs og sikter nå mot suksess i langrennssporet. Foto: Instagram/e-urevc

– Jeg er stolt over kroppen min, hvorfor ikke vise det?

Eva Urevc er en råsterk 23-åring fra Slovenia som har kuttet ut partyliv og håper på sprintfinale i Seefeld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ja, kanskje, sier hun beskjedent da TV 2 spør om hun er en joker på torsdagens sprint i Seefeld.

Urevc kom til finalen i Cogne sist helg og helgen før det hadde hun klart beste tid i prologen i verdenscuprennet i Lahti.

– Jeg har ganske høye forventninger, men det er mye som skal klaffe på sprinten dersom jeg skulle klare det så er jeg kjempefornøyd, forklarer hun.

Urevc har hatt en oppsiktsvekkende utvikling denne sesongen. Så seint som i fjor ble hun satt ned på b-laget grunnet for dårlige resultater.

Spark i baken

– Det var helt greit, jeg var ikke god nok, jeg jobbet ikke hardt nok selv. Jeg var vel bare 50 prosent seriøs, jeg trengte et spark i baken, forklarer hun.

– Apropos spark i baken, på instagramkontoen din viser du mange bilder av nettopp baken din, du er opptatt av kroppen din?

– Ja, jeg er stolt av den. Og jeg har selvtillit, så hvorfor ikke vise fram kroppen? Jeg synes det er helt naturlig. Jeg har trent og jobbet for å være mest mulig "fit", sier Eva Urevc.

Nok party!

– Du sa at du bare var 50 prosent seriøs?

– Ja, jeg hadde også lyst til å gjøre andre ting, være ute sammen med venner, reise og oppleve ting. Jeg var i tvil om hva jeg egentlig ville, skole eller idrett. Alle sa at jeg hadde talentet og var skapt for å drive med idrett. Og så fant jeg bare ut at jeg ville prøve. Jeg sa til meg selv: Nå er det nok party! Jeg har nok blitt mer moden og med det blitt mer seriøs. Og resultatene har heldigvis kommet.

Minner om Bjørgen

Norges verdensmester og olympiske mester i sprint, Ola Vigen Hattestad, er landslagstrener for Slovenia.

– Eva har et vanvittig potensial og har hatt en helt ekstrem utvikling denne vinteren. Hun har en helt rå styrke. Eva minner meg litt om Marit Bjørgen. Hun har ikke hennes kapasitet, men styrkemessig er hun i nærheten. Det er helt rått å se henne i styrkerommet, hun knuser de andre jentene - lett! Også flere av gutta må gi tapt for henne.

– Hva er realistisk å forvente her i Seefeld?

– Jeg vil være forsiktig med å legge for mye press på henne, men hun har jo bevist at hun kan følge de aller beste, så det blir veldig spennende. Og Eva har prestert under press: På lørdag i Cogne var hun nødt til å "levere varene" for å komme med blant de fire som skal gå her i Seefeld - og hun leverte! Imponerende, sier Hattestad.