Ethan Ross sammen med Raheem Sterling på lørdag.
Ethan Ross sammen med Raheem Sterling på lørdag. Foto: instagram.com/sterling7

Raheem Sterling stilte opp for rasehetset 13-åring

Manchester City-stjernen ble kontaktet av guttens bestemor med en bønn om hjelp. Lørdag traff de hverandre for første gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag la Raheem Sterling (24) ut et bilde på sin instagramkonto, som har 4,4 millioner følgere, der han er avbildet sammen med 13 år gamle Ethan Ross.

Møtet kom i stand etter at City slo ut Newport fra FA-cupen lørdag. Ross spiller for Newports U14-lag, men har hatt en vond tid.

– Det var antagelig like rørende for meg, som for deg, endelig å møtes, Ethan. Igjen – alltid vær stolt over den du er og aldri la deg tie, skriver Sterling til bildet på Instagram med emneknaggene #SpeakUp og #youthsarethefuture.

Bestemoren skrev brev

Den vonde tiden til unge Ethan skyldes at han er blitt mobbet for hudfargen sin. Det plaget bestemoren hans så mye at hun skrev et brev til Raheem Sterling, som flere ganger tidligere har vært høylydt i kampen mot rasisme, der hun fortalte om hvordan barnebarnet hadde det.

I januar svarte Sterling med å sende et brev til Ethan Ross for å gi ham støtte.

– Fortsett å være deg selv. Husk at å si fra gjør ikke alltid livet lettere, men at noe er lett har aldri endret noe, skrev Sterling da.

City-stjernen møtte Ethan etter lørdagens kamp, som Newport tapte 1-4, for å veksle noen ord og gi ham drakten sin.

Rasisme mot Sterling

Sterling skal ha blitt rasehetset da Manchester City tapte for Chelsea i desember. Hendelsen etterforskes fremdeles, skriver Manchester Evening News.

Fire supportere ble suspendert fra Chelseas kamper. Colin Wing (60) var en supporterne som ble suspendert. Han beklaget oppførselen sin i etterkant, melder BBC Sport.

Etter kampen beskyldte 24-åringen deler av media for å nøre oppunder rasisme og aggressiv oppførsel mot unge, svarte spillere.

Onsdag skal Raheem Sterling i aksjon for Manchester City mot Schalke i Mesterligaen. Kampen sendes på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo.