SUVEREN: Maren Lundby er i superslag like før VM.
SUVEREN: Maren Lundby er i superslag like før VM. Foto: Jure Makovec

Satte bakkerekord i begge omganger

Maren Lundby var i en klasse for seg og vant søndagens verdenscuprenn i Oberstdorf. Det var hennes niende verdenscupseier for sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er lenge siden jeg har sett sånn utklassing i hoppbakken, sa NRK-ekspert Anders Jacobsen.

135 meter var to meter drøyere enn hennes egen bakkerekord fra fredag. Tyske Juliane Seyfarth hoppet 132 meter i 1. omgang, men slo til med å tangere den ferske bakkerekorden til Lundby i finalen.

Det satte et viss press på den norske hoppesset. Lundby holdt hodet kaldt og under dårligere forhold forbedret hun bakkekorden med en halv meter.

Tyske Katharine Althaus, som er nærmeste konkurrent i verdenscupsammendraget, var nummer tre etter 1. omgang, men i finalen måtte hun se Sara Takanashi klatre forbi.

Silje Opseth leverte sin beste plassering i verdenscupen med sjuendeplassen lørdag. Søndag landet hun på 123 og 124 meter i sine to hopp. Hun endte til slutt på 11.-plass.

Anna Odine Strøm har vært nest best av de norske hopperne tidligere i sesongen, men denne gangen måtte hun se Opseth foran seg. Med 119 og 115,5 meter i sine to hopp tok hun 14.-plassen.

Ingebjørg Saglien Bråten hoppet 100,5 meter og det holdt til 35.-plassen og ingen finale. Det skal likevel mye til om hun ikke blir den fjerde hopperen på det norske VM-laget.