SOLSKJÆR-STIKK: Pep Guardiola slenger med leppen etter 4-1-seieren over Newport.
SOLSKJÆR-STIKK: Pep Guardiola slenger med leppen etter 4-1-seieren over Newport. Foto: Rebecca Naden

Pep med Solskjær-stikk etter cupseier

Manchester City tok seg videre til sjette runde i FA-cupen på bekosting av knøttlille Newport. Etter kampen tar Pep Guardiola seg tid til å snakke om Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Newport-Manchester City 1-4

Det hadde kanskje vært lett for den engelske serielederen å ta lett på oppgaven mot Newport, som ligger 82 plasser under dem i ligasystemet.

Før kampen var Guardiola krystallklar på at League Two-klubben ikke måtte undervurderes.

Etter kampen snakker han om hvordan slike kamper skiller seg fra Champions League, og at en må være gode til å tilpasse seg.

– Det betyr mye når du skal vokse som lag, sier Guardiola til BT Sport, før han slenger med leppen:

– Å tro at du er bedre enn noen, er en stor feil – som da United ble hyllet og var bedre enn PSG. Men du så hva som skjedde. Du er nødt til å beholde roen og forberede deg.

Foden scoret to

Guardiola sendte et reservepreget mannskap ut på Rodney Parade, omtalt som «den verste banen i League Two» – fjerde nivå i England.

Eller i det minste valgte han ikke de samme spillerne som kjørte over Chelsea forrige helg.

En av dem som tok vare på sjansen, var 18 år gamle Foden. Stortalentet scoret sitt første i det 75. minutt. Da hadde allerede Leroy Sané sendt de lyseblå i ledelsen.

​18-åringen avanserte fremover langs høyreflanken. Med noen lekre overstegsfinter skaffet han seg rom fra backen, og banket til med venstrefoten fra 15 meter. Treffet var imidlertid ikke rent. Newport-keeper Joe Day fikk hånden på ballen, men måtte se den sprette i mål.

​– Spesielt

Tre minutter før full tid reduserte spissen Padraig Amond for vertene. Foden var imidlertid rask med å knuse det tente håpet for hjemmefansen. Han fikk ballen av Sané etter en leken detalj av tyskeren, før han selv fosset fremover og driblet av en Newport-forsvarer. Denne gangen traff han rent med venstrefoten, og Day var sjanseløs i mål.

– Det er alltid spesielt når jeg scorer for klubben jeg har fulgt hele veien, slår tomålshelten fast overfor BBC.

Fire minutter på overtid økte Riyad Mahrez ledelsen til 4-1.

Med det er City videre til sjette runde i FA-cupen, tilsvarende kvartfinale. De to eneste topp-seks-lagene i England som fortsatt er igjen i turneringen, er Chelsea og Manchester United. De møtes på mandag.

Lagoppstilling:

Manchester City (4-3-3): Éderson - Danilo, Stones, Otamendi, Zintsjenko - Foden, Fernandinho (Laporte), D. Silva (Gündogan) - Mahrez, Jesus, Sané.