MØTTES FOR FØRSTE GANG I 2012: Nå er ringen sluttet for Mikaela Shiffrin og Emma Lundell.
MØTTES FOR FØRSTE GANG I 2012: Nå er ringen sluttet for Mikaela Shiffrin og Emma Lundell. Foto: Daniel Stiller/Bildbyråen

Shiffrin: – Du er en engel som minner meg på de viktige tingene i livet

Etter å ha sikret et historisk VM-gull, overrasket Mikaela Shiffrin journalistene med å hente opp jenta hun aldri kommer til å glemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag skrev Mikaela Shiffrin (23) alpinhistorie da hun ble den første til å vinne slalåmgull i fire VM på rad.

Deretter kuppet hun pressekonferansen etterpå med sin svenske venn Emma Lundell (17).

– Du er en engel som minner meg på de viktigte tingene i livet, og jeg må takke deg for det, sier gullvinneren til den svenske 17-åringen, ifølge Expressen.

Lundell og Shiffrin møtte allerede i 2012, da det amerikanske alpinfenomenet konkurrerte i Åre for første gang.

Den gangen kjempet Emma, som da var 11 år, for livet mot kreftsykdommen leukemi. Møtet gjorde et sterkt inntrykk på den da 17 år gamle Shiffrin, som delte sine inntrykk på Facebook etterpå:

«I kveld traff jeg en ung svensk jente, Emma Lundell. Hun har leukemi. Hun er fantastisk. Den beste julegaven jeg noensinne kunne få var å se Emma le. Takk!»

– Ga meg håp om å vinne over kreften

Lørdag overrasket Shiffrin de fremmøtte journalistene da hun kalte Emma Lundell opp på scenen.

– Før dere går... ingen spurte om dette, men Emma, kan du være så snill og komme opp? spurte hun.

– Jeg tror jeg har sagt alt jeg kan si til deg, men du er en av mine største inspirasjoner, sier Shiffrin.

Lundell, som ikke lenger er under behandling, forteller at Shiffrin var en stor inspirasjon da hun kjempet sitt livs tøffeste kamp.

– Jeg føler det samme. Helt siden vi traff hverandre første gangen ga hun meg inspirasjon til å kjempe videre, jeg fikk se noen som faktisk vant. Hun vant sin kamp og sitt løp. Det ga også meg håp om å kunne vinne over kreften, som var det løpet jeg kjempet med den gangen, sier hun.

Rørende hilsen

For fem år siden - to år etter det første møtet - hadde den svenske avisen Expressen med seg en videohilsen fra Lundell da de intervjuet alpinstjernen.

– Er det Emma!? utbrøt en sjokkert Shiffrin. Meldingen hun fikk traff midt i hjerterota.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg gråter, ​sa hun rørt.

I videoen sa Emma, da 13 år gammel, blant annet:

– Jeg vil at du skal vite at vårt korte møte ga meg kraft til å fortsette kampen mot kreften. Du og din mor var så ydmyke og snille. I dag går jeg ikke på cellegift og jeg er mye bedre. Jeg har fått tilbake håret mitt og kjenner meg sterkere for hver dag som går.

Etter å ha sett den rørende videoen fortalte Shiffrin om møtet som har betydd så mye.

– Jeg har tenkt mye på henne. Når jeg traff henne i Åre hadde jeg akkurat vunnet mitt første verdenscuprenn og jeg hadde ikke mye energi igjen. Men så stod hun der, Emma altså. – Jeg har kreft, kan vi ta et bilde sammen? spurte hun. – Det var alt. Og det betydde så utrolig mye for henne.

Nå har de møtt hverandre i Åre igjen. Den ene tok sitt fjerde VM-gull på rad i slalåm. Den andre vant sitt livs viktigste kamp. Da var det kanskje bare rett og rimelig at de begge tok del i seiersintervjuet.