Avslører bisarr skade før fiasko-innhopp

Alexis Sánchez' karriere ser ut til å være i fritt fall. TV 2s ekspert spekulerer på om han er ferdig på øverste nivå.

Se høydepunktene i vinduet øverst!

Da de røde djevlene tapte 0-2 hjemme for PSG, var det en ny, blytung aften for chileneren med den store lommeboken.

Han ble byttet inn fire minutter etter pause. Like før hadde han pådratt seg en smell på bisart vis.

– Da vi kontret, fløy linjedommeren nedover langs sidelinjen. Jeg hadde foten min der, og han krasjet rett inn i meg – bang, forteller Sánchez til BBC.

– Jeg gikk bort til innbytterbenken og sa til Sergio Romero (Uniteds reservekeeper, journ. anm): «Jeg har akkurat fått meg en smell, og skal straks innpå». Men det er ikke en unnskyldning for at jeg ikke spilte så godt som jeg kan, fortsetter chileneren.

– Null verdt for Solskjær

Så å si samtlige spillere har fått et løft etter at Ole Gunnar Solskjær tok over de røde djevlene.

Men ikke Sánchez.

Jesper Mathisen, som pekte angrepsspiller ut som banens dårligste på TV 2s spillerbørs, mener det er merkelig å se en spiller falle så mye i kvalitet på så kort tid.

Det er tross alt bare to år siden han ble nominert til årets spiller i Premier League. Sánchez scoret 24 mål, i særklasse hans beste sesong foran mål på balløyen.

– Jeg tror ikke det handler om manglende motivasjon. Det ser nesten ut som at kroppen hans har spilt nok kamper på ekstremt høyt nivå, og at han ikke klarer å få til noen ting som helst, sier Mathisen.

– Han er ikke engang involvert i spillet, og bidrar ikke til kollektivet. Da er han null verdt for Solskjær, følger TV 2s fotballekspert opp.

– Rooney så også slik ut

Snart er det 13 år siden en 17 år gammel Sánchez debuterte for det chilenske landslaget. Først som 20-åring etablerte han seg.

Siden har kampprogrammet blitt mer og mer hektisk for stjernespilleren. Fra VM i Brasil i 2014 spilte han mesterskap fire år på rad. I tillegg kjempet han på fire fronter med Arsenal. Nå får han betale for den enorme belastningen, mener TV 2s fotballekspert.

– Han ser litt ferdig ut. Den stilen han har, krever at han er i bra slag og har intensitet i beina. Han er en spiller som har levd på eksplosivitet, fart og løpskraft – noe du kan miste når kroppen begynner å si at den ikke klarer mer, forklarer Mathisen.

– Uten sammenligning for øvrig, så Rooney litt slik ut etter hvert etter å ha spilt masse kamper på høyt nivå siden han var ung. En ser de litt samme tegnene, varsler han.

Den oppfatningen deles av ekspertkollega Simen Stamsø-Møller.

– Han har ikke akkurat fått mye hvile. Han har pushet grensene fysisk gjennom en veldig energisk spillestil. Han har et teknisk nivå som er kjempebra, men uten den energien er han ikke helt oppe blant dem som er verdensklasse, mener han.

– Han har vært en sånn som har fått beskjed om ikke å trene individuelt, fordi det har vært fare for at han skulle bli overtrent. Jeg tror han har pushet kroppen litt for mye, fortsetter Stamsø-Møller.

– Spørsmålet er om noen er villig til å betale

Chileneren skal ha blitt Manchester Uniteds desidert best betalte spiller da han signerte for klubben i fjor. Han er bundet til de røde djevlene i tre og et halvt år til.

Per dags dato er han en kostbar reserve for Ole Gunnar Solskjær. Stamsø-Møller klarer ikke helt å se for seg hvilken klubb som skal kjøpe Sánchez, dersom United-direktørene finner ut at det er best å sende ham av gårde.

– For United ser det nå best ut å kvitte seg med ham med tanke på hvor mye han tjener og hvor dårlig han leverer. Jeg tror ikke de kommer til å få se den beste versjonen av Sánchez. Spørsmålet er om noen er villig til å betale, og det tviler jeg litt på, sier han.

Kanskje er det i FA-cupen mot Chelsea at 30-åringen får sin revansje. Anthony Martial og Jesse Lingard er ute med skader, noe som åpner for en plass i startoppstillingen.

Lik TV 2 Sporten på Facebook