ROMAS NYE STJERNER: Nicolo Zaniolo har vist lovende takter for Roma denne sesongen, men også moren har havnet i rampelyset. Foto: Scanpix/Instagram
ROMAS NYE STJERNER: Nicolo Zaniolo har vist lovende takter for Roma denne sesongen, men også moren har havnet i rampelyset. Foto: Scanpix/Instagram

Morens dristige Instagram-bilder får supertalentet til å rødme

Nicolo Zaniolo er blitt Roma-fansens nye kjæledegge. Men i sosiale medier får hans mor vel så mye oppmerksomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

19-åringen har fått mye ros for sine prestasjoner for Roma denne sesongen, og på onsdag scoret han begge målene da Porto ble slått 2-1 i Champions League.

Men det er ikke bare unggutten som må tåle mye oppmerksomhet for tiden. Det må også hans mor, Francesca Costa.

40-åringen har over 250.000 følgere på Instagram og legger stadig vekk ut bilder av seg selv.

Men sønnen er tydeligvis ikke veldig fornøyd med hvordan moren poserer på mange av bildene. Ifølge Corriere dello Sport skal unggutten ha kommentert følgende på et av bildene:

– Stopp, mamma. Hvorfor gjør du sånn med munnen? Du er 40!

Tårevått Totti-møte
​Moren har tidligere fortalt hva som skjedde da hun møtte Roma-ikonet Francesco Totti for første gang. Også den gangen gjorde hun sin sønn noe brydd..

– Jeg så Totti første gang vi var på Trigoria (Romas treningsanlegg, jou. anm). Han kom bort til oss og jeg begynte å gråte.

Etter å ha fått over 100.000 nye følgere de siste dagene, har Zaniolos mor nå gjort kontoen sin privat. Foto: Skjermdump/Instagram
Etter å ha fått over 100.000 nye følgere de siste dagene, har Zaniolos mor nå gjort kontoen sin privat. Foto: Skjermdump/Instagram

– Han sa til meg: «Hvorfor gråter du for meg?» Jeg klarte ikke å svare.

– Nicolo sa til meg: «Hva er det du gjør mot meg?» Min mann Igor var også tilstede, han bare lo.

Igor Zaniolo er for øvrig en tidligere fotballspiller. Han la opp i 2013 etter å ha spilt for klubber som Messina og Genoa.

– Han briljerer i hver eneste kamp
​Nicolo kom til Roma fra Inter foran årets sesong. Stortalentet var en del av handelen som medførte at Radja Nainggolan gikk motsatt vei. Nå er det liten tvil om hvem som kom best ut av den avtalen.

– Han er vinterens store komet i Italia. Da Roma fikk ham med i Nainggolan-dealen med Inter, var det ingen som trodde at Zaniolo skulle bli den mest verdifulle - i hvert fall ikke allerede denne sesongen. Akkurat nå er han den beste italieneren under 21 år, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller.

– Han strutter av selvtillit og briljerer i hver eneste kamp han spiller for tiden, sier Stamsø-Møller.

Mancini følger med
19-åringen har ennå ikke fått sin landslagsdebut på seniornivå, men det er nok kun et spørsmål om tid. Roberto Mancini, Italias landslagssjef, ser ut til å like det han har sett så langt.

– Jeg har fulgt med på Zaniolo etter U19-EM. Jeg liker ham fordi han er fysisk sterk, han dikterer ofte spillet og når han har ballen, er det nesten umulig å ta den fra ham, har Mancini uttalt til Corriere della Sera.

Den anvendelige midtbanespilleren var en del av laget som spilte 1-1 mot Norge i sommerens U19-EM. Italia endte for øvrig opp med sølv i det mesterskapet.

Også Mancini undrer over hvorfor Inter lot Zaniolo gå - det uten at han fikk én eneste førstelagskamp.

– Hvorfor lot Inter ham gå? Noen ganger, med unge spillere, kan det være vanskelig å forstå.

– Jeg har sett flere kvaliteter. Han er forskjellig fra Nicolo Barella, Jorginho og Marco Veratti. Han har det som skal til for å gjøre det veldig bra. Sammenligningen med Pogba er der, men han trenger ro og tålmodighet, ellers kan han havne i trøbbel, sier landslagssjefen.

Totalt står Zaniolo med 22 kamper og fem scoringer for Roma denne sesongen.