UTFORDRENDE: Manchester City skal spille på litt jord og litt gress når de reiser til Wales for å ta seg til sjette runde i FA-cupen.
UTFORDRENDE: Manchester City skal spille på litt jord og litt gress når de reiser til Wales for å ta seg til sjette runde i FA-cupen. Foto: Geoff Caddick

«Nivå fires verste bane» venter City

Manchester City skal spille på en mildt sagt utfordrende bane i FA-cupen mot Newport.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den knøttlille klubben ligger på 15. plass i League Two, fjerde nivå i England. De er 82 plasser bak City i det engelske ligasystemet.

Avansement trenger ikke nødvendigvis å bli så rett frem som det høres ut for City.

Etter forrige ligakamp på arenaen, omtalte motstanderens manager gressmatten som den verste på fjerde nivå i England, skriver The Times.

Deles med rugby-lag

Dekket på Rodney Parade får kjørt seg i løpet av sesongen. Ifølge BBC er dette egentlig en rugby-arena, hvor det i tillegg er blitt åpnet for å spille fotball.

Newport deler arenaen med tre andre – to rugby-lag, samt Wales' kvinnelandslag i fotball. Ingen andre arenaer i Storbritannia brukes av like mange, skriver BBC.

ESPNs Manchester City-korrespondent, Jonathan Smith, besøkte Rodney Parade for et par dager siden.

Han omtalte den som «ganske flat» på Twitter.

– Vi må tilpasse oss, medgir Pep Guardiola, ifølge The Times.

– Må kanskje slå langt

Stjernemanageren påpeker at City stod overfor en lignende utfordring i høst. Da spilte de lyseblå mot Tottenham på Wembley. Noen dager i forveien var det blitt spilt NFL-kamp på den engelske landslagsarenaen, noe gressmatten bar preg av.

– Når det skjer i Premier League, hvorfor skal det ikke skje et lag i en lavere divisjon? De spiller hjemme og kan gjøre hva de vil. Alle spillerne mine har spilt på slike baner før, da de var 15, 16, 17 og spilte for skolelagene sine, sier Guardiola.

Han har imidlertid belaget seg på at han kanskje må vike litt på prinsippene sine. Den avgjørelsen tas først når laget har ankommet stadion og fått tatt en nærmere titt på forholdene.

– Hvis det ikke går an å spille, må vi kanskje slå langt eller spille raskere – jeg vet ikke. Vi får se. Du vinner absolutt ingenting på å klage, konstaterer han.

– Vil være det største sjokket i historien

Rodney Parade har vist seg å være et tøft sted å reise til for Premier League-gigantene. I fjor klarte Tottenham bare 1-1 der, før de liljehvite tok seg videre etter omkamp. I tredje runde i år vant League Two-klubben på sensasjonelt vis over Leicester i egen myr.

I tillegg har Championship-klubbene Leeds og Middlesbrough fått svi.

Newport-manager Michael Flynn går for seier. Ellers ville det ikke vært noe poeng i å spille kampen, mener han. Flynn innser imidlertid at oppgaven er formidabel.

– Hvis vi vinner denne, bryr jeg meg ikke om hvordan vi gjør det – det vil være det største sjokket i FA-cupens historie. Det sier jeg med stor respekt overfor andre som har overrasket. Grunnen er den økonomiske inflasjonen, kvalitetsspillerne de har, nivået de spiller på og at de har verdens beste manager, sier Newports manager, ifølge Sky Sports.