Andreas Stjernen (30) er tilbake i trening etter fallet i Lahti sist helg.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Andreas Stjernen (30) er tilbake i trening etter fallet i Lahti sist helg. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: Olsen, Geir

Stjernen innrømmer: Skrekkfallet kan påvirke framtiden

Andreas Stjernen (30) vil tilbake i hoppbakken etter fallet i Lahti, men innrømmer at det har gitt ham en vekker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andreas Stjernen er nå tilbake i trening. Trønderen er imidlertid ikke med resten av den norske landslagstroppen til Willingen denne helgen. I stedet spisser han VM formen i Trondheim.

– Det ser bra ut, og jeg kjenner meg bedre og bedre. MR-undersøkelsen slo fast at det ikke var noen skader, men bare forslått muskulatur, forteller Stjernen til TV 2.

Ikke sett bildene

I og med at hopprofilens fall kom i prøveomgangen under lørdagens lagkonkurranse, ble ikke fallet vist på TV. For å skåne hovedpersonen, har hopplandslaget nektet å dele bildene med omverdenen.

– Stjernen selv vil ikke se det. Derfor deler vi ikke med noen andre heller, sa landslagssjef Alexander Stöckl til TV 2 etter uhellet sist lørdag.

Selv om det har gått noen dager siden fallet, har Stjernen fortsatt ikke sett bildene.

– Jeg skal nok se på det etter hvert, men jeg har ikke gjort det ennå. Jeg prøver å ikke tenke så mye på det og komme meg videre, forklarer han.

Kan påvirke framtiden

Levanger-gutten tror det skal gå bra å komme seg tilbake på bommen, men innrømmer at flere fall kan få konsekvenser.

– Det kan påvirke avgjørelsen min om å legge opp, i alle fall om man gjør det flere ganger. Når man begynner å bli gammel, kan man slå seg ordentlig om man faller, påpeker han, før han fortsetter:

– Men heldigvis var jeg heldig nå, og jeg tenker ikke noe mer på det. Nå handler det om å komme i form og bli tatt ut til VM.

Hopper for medalje

Selv om Stjernen har deltatt i tre mesterskap de siste to årene, står han uten individuell mesterskapsmedalje. Det ønsker han å gjøre noe med i Seefeld.

– Tanken om medalje er det som har trigget meg i hele år, så jeg går for det, sier trønderen med et smil om munnen.

Skal 30-åringen få sin individuelle medalje, kan VM i Seefeld fort bli hans siste mulighet.

– Dette kan bli mitt siste mesterskap, men akkurat det får jeg tenke mer på senere, avslutter han.​