MÅ VENTE EN STUND TIL: Tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
MÅ VENTE EN STUND TIL: Tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Ber om mer tid til å vurdere anmeldelse av den tidligere sykkelpresidenten

Region Sør anmodet Norges Cykleforbund (NCF) om å anmelde Harald Tiedemann Hansen til NIFs domsutvalg og ga forbundet 14 dager å svare på. Nå ber forbundet om mer betenkningstid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes til TV 2 mandag kveld.

Region Sør ba forbundet om å gi et svar på om de vil anmelde Tiedemann Hansen for brudd på idrettens lover innen mandag 18. februar, men nå vil det altså ta noe mer tid før det blir klarhet i om forbundet vil føre en sak mot sin tidligere øverste leder.

Ber forbundet føre saken mot tidligere president

Bakgrunnen for at Region Sør, en av syv sykkelregioner i landet, ba forbundet om å anmelde Tiedemann Hansen i starten av februar er den tidligere sykkelpresidentens rolle i og håndtering av sykkel-VM i 2017.

Mesterskapet endte, som kjent, i økonomisk katastrofe - noe Tiedemann Hansen har fått massiv kritikk for i media i etterkant.

En rekke aktører i sykkelmiljøet har i bakkant av mesterskapet tatt til orde for at Tiedemann Hansens rolle i mesterskapet - hvor han både var president i forbundet, leder av arrangementselskapet Bergen 2017 AS, og styremedlem hos hovedkreditor Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) - burde få konsekvenser for 62-åringen.

Region Sørs anmodning om anmeldelse er, etter det TV 2 forstår, den første formelle henvendelsen av en slik karakter. Regionen ber forbundet føre saken for dem, i stedet for at regionen selv skulle bruke betydelige ressurser og tid på å føre saken for domsutvalget.

Blant sanksjonene som NIFs lov åpner for i slike saker, er tap av tillitsverv og bøtelegging.