BYTTER KLUBB: Amanda Kurtovic har signert med Györ og er klar for 2019/2020 sesongen i Ungarn etter sommeren. Her er hun i landslagsdrakten i VM 2017.
BYTTER KLUBB: Amanda Kurtovic har signert med Györ og er klar for 2019/2020 sesongen i Ungarn etter sommeren. Her er hun i landslagsdrakten i VM 2017. Foto: Ruud, Vidar

Etter fire trenere på halvannet år, synes Amanda Kurtovic det blir godt med stabilitet og blanke ark

I løpet av halvannet år har Amanda Kurtovic (27) hatt fire trenere i CSM Bucuresti. Nå gleder hun seg til litt stabilitet i ny klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble det klart at Amanda Kurtovic er klar for den ungarske klubben Györ Audi ETO KC. I klubben blir hun møtt av flere norske landslagsspillere, det ser hun på som betryggende.

– Det blir veldig bra å spille med flere av de norske jentene, det er en trygghet å ha dem både på og utenfor banen, sier 27-åringen.

Stabilitet

Siden 2017 har Kurtovic spilt for CSM Bucuresti. På ett og et halv år har det skjedd mye i den rumenske klubben. Kurtovic har selv opplevd fire trenere og mye forandring i klubben. Med Györ ser hun frem til stabilitet og å kunne jobbe under samme trener.

– Det har vært mye å tilvenne seg hele tiden i løpet av perioden jeg har vært i Romania. Györ er kjent for å ha stabilitet, og det blir fint ikke å måtte imponere en ny trener gang på gang.

Til tross for mange endringer i klubben, trives den høyre bakspilleren i Romania.

LAGVENNINNER: Nå blir Amanda Kurotvic lagvenninne med Stine Bredal Oftedal. Her er de motstandere når CSM Bucuresti møtte Györ i Champions League i 2018.
LAGVENNINNER: Nå blir Amanda Kurotvic lagvenninne med Stine Bredal Oftedal. Her er de motstandere når CSM Bucuresti møtte Györ i Champions League i 2018. Foto: Attila Kisbenedek

– Jeg har lært mye om meg selv som person og utviklet meg som spiller sammen med noen av verdens beste spillere. Nå ønsker jeg bare å prøve noe nytt. Jeg tar det som et stort kompliment at de ønsker å ha meg på laget, sier hun.

På god vei

I Norges generalprøve før EM 2018 kunne alle i salen høre skrikene fra Kurtovic når korsbåndet røk. Med det røk også EM og resten av sesongen med klubblaget Bucuresti.

Siden den gang har bakspilleren jobbet hardt med rehabiliteringen for å komme seg tilbake på håndballbanen. I følge Kurtovic går den etter planen.

– Jeg tar steg for steg. Det gjelder å finne gleden i de små tingene. Snart kan jeg komme med på tredemølla og løpe igjen, det er en liten glede som hjelper på veien mot håndballbanen.