– Martial signerte på grunn av Solskjær

Anthony Martials gamletrener gir Ole Gunnar Solskjærs inntreden æren for at franskmannen signerte ny kontrakt med Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mahamadou Niakité trente Martial i Les Ulis, en liten klubb i en forstad noen mil sørvest for Paris. Etter lang tid med spekulasjoner forlenget endelig Martial sin kontrakt med United i slutten av januar. Og Niakité er klar på at det aldri ville skjedd om Mourinho fortsatt var manager.

– Nei, han hadde ikke forlenget. Men det handlet ikke bare om Mourinho. Men at Solskjær kom inn i klubben, har gjort at Anthony vil bli og fortsette eventyret.

Niakaté har vært i Les Ulis siden han som liten spilte på lag med Thierry Henry. Han er kompis med Patrice Evra, og trente Anthony Martial, som var i klubben fra 6 til 14. I tillegg har klubben produsert spillere som tidligere Arsenal-spiller Yaya Sanogo og Porto-spiss Moussa Marega. Til å være en liten klubb, er antall toppspillere de har produsert imponerende. Niakaté mener at noe av nøkkelen ligger i at det ikke nødvendigvis er så lett å vokse opp i en forstedene til Paris.

– Han kom fra et røft nabolag. Vi har fotball her, men også gjenger. Det gjorde han mentalt tøff å starte karrieren i en slik klubb. Mouinho klarte ikke å knekke han. Ingen andre heller. Det er fordi denne klubben herdet ham.

– Samme som da han var liten

Fem mil lenger øst ligger Roissy-en-Brie. Paul Pogba vokste opp i den lille forstaden, og bodde i en blokk noen minutters gange fra klubben han spilte i fram til han var 13. Sambou Tati var Paul Pogbas trener, helt fra storebrødrene Florentin og Mathias tok med den tre år yngre lillebroren på laget.

– Han er den samme som han var liten. Han er morsom, og vitser mye, sier han. Men da han Tati kritiserte spillet hans, var ikke Pogba like fornøyd.

– Han liker det ikke når folk sier at han ikke er en god spiller.

Tati mente Paul var litt for glad i å drible, og at en dag tok han til side.

– "Paul, du er ikke Ronaldinho, du må spille enklere." Etter det begynte han å gråte. Men han kom ut i andre omgang, og spilte bedre. Han forandret seg etter det.

Om det var for mye kritikk fra Mourinho som gjorde at Pogba ikke var på sitt beste, er ikke godt å si, men Tati mener det er en helt annen Pogba vi ser nå.

– Under Mourinho var han trist. Nå er han glad, han er fri.

Pogba var Marseille-fan

Tirsdag skal begge møte storklubben fra byen de vokste opp i. Paris Saint-Germain kommer på besøk til Manchester, men for Pogba vil det ikke bety et møte med en gammel favorittklubb.

– Nei, han heiet på Marseille da han vokste opp, forteller Tati.

Martial var derimot en stor PSG-fan. Men Martias tidligere trener heier på Manchester United etter at kompisen hans, Patrice Evra, spilte der og hans gamle elev Martial nå spiller der.

– Jeg liker godt "Babyface" Ole Gunnar Solskjær, ler Niakaté.