​Se avslutningen av lagsprinten i Lahti øverst! Video med tillatelse fra NRK.

Maja Dahlqvist og Maiken Caspersen Falla fra Sverige og Norges førstelag gjorde opp om seieren på lagsprinten i Lahti søndag.

Det ble rått parti på oppløpet etter at Falla slapp den svenske jenta forbi på innsiden på vei inn på oppløpet. Falla hadde ikke sjanse til å henge på Dahlqvist, som gikk inn til en suveren seier og viste solid VM-form.

– Jeg merket på toppen av bakken at jeg brukte alle kreftene på å tette luken, og da fikk det briste eller bære. Det var ganske tett, og jeg ser det heller sånn at det er bedre å kjempe og vite at vi får en pallplass enn å ligge bak og risikere å havne utenfor pallen, sier Falla til NRK.

Plaget med betennelse

Hun avslørte at hun sliter med en betennelse under foten, som har plaget henne siden Tour de Ski og etter NM.

– Det er ikke optimalt. Jeg hadde fire dager etter NM der jeg ikke gikk på ski. Når du er skiløper, er ikke det bra. Jeg merker når jeg går her i Lahti at det er vondt, spesielt når jeg må skyve fra med høyrefoten. Jeg få rse hva jeg kan gjøre med det, sa hun til NRK.

– Forhåpentlig slipper jeg å ta smertestillende i VM, men mest sannsynlig slipper jeg ikke det. Det eneste som hjelper mot en sånn betennelse er å ta det med ro i 14 dager, men det har jeg ikke tid til. Det har sittet og murret siden Tour de Ski, men det er først nå det er blitt ille som det nå, sa Falla til NTB.

Falla, som gikk på det norske førstelaget sammen med Tiril Udnes Weng, brukte mye krefter på å hente inn forspranget på tre sekunder som Eide fikk inn på siste etappe. Det norske andrelaget med Mari Eide og Anna Svendsen endte til slutt på niendeplass på lagsprinten i Lahti.

Det var lenge et samlet felt som gikk sammen med unntak av det svenske andrelaget, der Hanna Falk falt like før andre veksling. De klarte imidlertid å hente resten av feltet og tok tredjeplassen.

Frarent på slutten

Maiken Carpsersen Falla og Mari Eide på henholdsvis Norges første- og andrelag gikk etter hvert til og fikk en luke like før fjerde veksling, men Tiril Udnes Weng og Anna Svendsen ble hentet av resten av feltet.

Svendsen var ikke interessert i å gå i et samlet felt og viste resten av feltet ryggen. Eide fikk tre sekunders forsprang ut på den siste etappen.

Feltet med Falla i front tok opp jakten på Eide, som måtte se sin norske venninne på førstelaget stikke av gårde sammen med Maja Dahlqvist fra det svenske førstelaget. Dahlqvist hadde bedre fart i utforkjøringen ned til oppløpet og gikk på innsiden av Falla, som ble parkert på oppløpet.

– Det var jævlig kjipt. Jeg fikk en skikkelig smell i siste bakken. Jeg tror at jeg aldri har hatt så stive bein noen gang. Jeg var ikke i nærheten av å holde følge med Maiken, og det er jævlig synd, for Anna ga meg tidenes mulighet og var i storform. Jeg trodde jeg hadde kontroll på syren, men det hadde jeg ikke, sier Eide til NRK etter å ha mistet den lille ledelsen på siste etappe.