ENDELIG GRUNN TIL Å GLISE: Etter ett års seierstørke kunne Tiril Eckhoff omsider juble for en verdenscupseier i kanadiske Canmore torsdag.
ENDELIG GRUNN TIL Å GLISE: Etter ett års seierstørke kunne Tiril Eckhoff omsider juble for en verdenscupseier i kanadiske Canmore torsdag. Foto: Jeff Mcintosh

Bjørndalen er fremdeles uenig i Eckhoffs valg

Ole Einar Bjørndalen fryder seg over at det endelig har løsnet for Tiril Eckhoff (28), men står fortsatt på at hun ikke burde dratt til Canada og USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med én måned igjen til VM i skiskyting i Östersund kom torsdagens verdenscupseier i Canmore, Canada meget beleilig for Tiril Eckhoff (28).

Står på sitt

En trøblete sesong med svake resultater og få oppturer fikk TV 2s skiskytingsekspert Ole Einar Bjørndalen til anbefale Bærums-løperen ikke å dra til verdenscuprennene i Canada og USA i februar.

Den meningen endrer ikke Bjørndalen, selv om torsdagens triumf bærer bud om at Eckhoff er i form.

– Jeg kan ikke endre på det, flirer Bjørndalen.

– Dersom du har VM som hovedmål, så mener jeg at det er viktig (å droppe rennene i Canada og USA). Hun hadde et annet mål. Hun ville gå i Canada. Da må man gjøre som planlagt. Hun er overbevist om at det er den riktige veien å gå. Men det er ikke sånn at det er det ene eller det andre. Man kan lykkes med begge deler. Hun og Patrick (Oberegger, trener jour.anm) har nok kommet til en god løsning med at hun trenger å gå løp. Det er de som har kontroll på det. Men for meg, som står utenfor, ville jeg gått all-in for VM.

Bjørndalen mente at det fremstod rart å skulle satse på verdenscup all den tid Eckhoff ikke var blant de 30 beste sammenlagt. Eckoff var enig med Bjørndalen, men...

– Jeg vet jeg får et godt mesterskap hvis jeg går av (verdenscupen). Men jeg har egentlig bestemt meg i år for å prøve, man kan ikke gi seg da, sa Eckhoff.

– Hva veier tyngst, verdenscupen eller VM?

– Det er mesterskap som er størst da ... Men jeg har veldig lyst til å reise til USA og Canada, for jeg har ikke vært der før.

​Fasit får man uansett ikke før mesterskapet i Sverig er over i mars. Men ting kan tyde på at Eckhoff er på gang.

Bjørndalen: – Det er genialt

Før seieren i Canmore var to 12. plasser fra verdenscuprennene i Anterselva i slutten av januar det beste hun hadde prestert i et individuelt løp denne sesongen. Bjørndalen håper at oppturen gir et løft i forberedelsene de kommende ukene.

– Jeg måtte skrive en melding og si at jeg var veldig fornøyd med henne. Det var en fantastisk prestasjon. Det er gøy at hun får det til å stemme. Dette resultatet viser at hun er tilbake, sier Bjørndalen.

– Jeg håper at hun får stabilitet frem mot VM, for det er det hun trenger. Alle vet hva hun er god for når hun er i dytten og ting fungerer på standplass. Da er hun blant verdens beste. Hun har plundret litt, men har hatt gode opplevelse. Det er avgjørende før VM.

Eckhoff har vist at dersom skyting og form er på plass, er det ikke mange i verden som kan hamle opp med henne.

– Det er det letteste i verden å beholde formen. Det vanskelige er å finne formen. Den posisjonen hun er i nå, er klart mye bedre enn den hun var i etter rennene i Anterselva og Ruhpolding. Akkurat nå er det genialt. Hun kan velge og vrake mellom renn og trening frem mot VM. Det er en yndlingsposisjon å være i, sier Bjørndalen.