MINNES: Fotballspilleren Emiliano Sala er bekreftet omkommet etter flyulykken i januar. Her minnes Nantes-fansen sin tidligere spiller.
MINNES: Fotballspilleren Emiliano Sala er bekreftet omkommet etter flyulykken i januar. Her minnes Nantes-fansen sin tidligere spiller. Foto: Loic Venance/AFP

Emiliano Sala (28) bekreftet omkommet

Liket som ble hentet ut av ulykkesflyet i går kveld er bekreftet å være den savnede fotballspilleren Emiliano Sala.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser britisk politi sent torsdag kveld, melder Sky News. Argentineren ble 28 år gammel.

Onsdag kveld opplyste britiske myndigheter at et lik hadde blitt hentet ut av ulykkesflyet som Emiliano Sala og pilot David Ibbotson forsvant med for et par uker siden.

Da var det fortsatt ikke klart hvem av de to som hadde blitt hentet ut.

Bekreftelsen kom rundt et døgn etter at Den britiske havarikommisjonen (AAIB) opplyste at operasjonen med å hente den døde ut av flyvraket var vellykket.

Sala ble identifisert torsdag.

– Liket som ble brakt inn til Portland havn i dag, er formelt identifisert av rettslegen i Dorset som den profesjonelle fotballspilleren Emiliano Sala. Familiene til Sala og piloten David Ibbotson er blitt orientert. Våre tanker er med dem alle, skriver Dorset-politiet på Twitter.​

Forsvant over Den engelske kanal

Sala var på vei fra franske Nantes til Cardiff da småflyet han satt i forsvant fra radaren utenfor kanaløya Guernsey mandag 21. januar. I dagene og ukene som fulgte ble det gjennomført en omfattende leteaksjon etter Sala og pilot Ibbotson.

Sent søndag kveld meldte Sky News at flyet var blitt funnet. Dagen etter ble det meldt at en undervannsvideo viste et lik i flyet, men det ble ikke bekreftet om det var Sala eller Ibbotson som ble observert.

Torsdag ble liket fraktet til tidevannsøya Isle of Portland sør i England. Videre ble det sendt til rettslegen i Dorset for identifisering.

Det er imidlertid fortsatt uklart hva som har skjedd med pilot Ibbotson. Undersøkelser av flyvraket avdekket kun ett lik, og forsøkene på å hente opp flyvraket fra 67 meters dyp har hittil vært mislykkede. Ibbotson har fortsatt status som savnet og antatt omkommet.

Signerte to dager før ulykken

Sala ble født i Santa Fe i Argentina 31. oktober 1990, og startet sin profesjonelle karriere i den franske klubben Bordeaux. Etter en trøblete start i klubben ble han sendt ut på flere låneopphold, før han i 2015 signerte for Nantes.

Det oppholdet ble langt mer suksessfylt enn Bordeaux, og han spilte 120 kamper for gultrøyene og scoret 42 mål.

Etter fire år i Nantes ble han 19. januar i år Premier League-klubben Cardiff Citys dyreste kjøp gjennom tidene – to dager før flyet som skulle frakte ham fra Nantes til Cardiff forsvant over Den engelske kanal.

I dagene og ukene etter forsvinningen har Sala blitt hedret av en hel fotballverden, og under helgens runde i Premier League kom Cardiff med en rørende hyllest til spilleren de aldri fikk se i aksjon.

Holder tilbake betaling

Forsvinningen har dessverre også blitt preget av pengekontroverser og uenigheter over betalingen for Sala. Argentineren var formelt en Cardiff-spiller da han forsvant, og Nantes har derfor stått fast på at de fortsatt skal ha overgangssummen.

Cardiff har imidlertid holdt tilbake første del av innbetalingen av overgangssummen fordi klubben ønsker å innhente mer informasjon først.

Nantes har truet Wales-klubben med juridiske skritt skulle de ikke få betalingen, og onsdag ble det bekreftet at de går rettens vei for å få første delbetaling. En kilde i Cardiff har dog opplyst overfor BBC at klubben vil oppfylle kravene, men ikke før de har mottatt alle faktiske opplysninger i saken.