TROFÈJAKT: Pep Guardiola er på jakt etter fire trofeer denne våren. Det koster.
TROFÈJAKT: Pep Guardiola er på jakt etter fire trofeer denne våren. Det koster. Foto: Phil Noble

– Det er prisen å betale når du gjør det så bra

Flyttingen av Everton-kampen har gjort en allerede tøff uke enda tøffere for Pep Guardiola og Manchester City.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra kl. 20.30: Se Newcastle-Manchester City på TV 2 Sport Premium eller Sumo!

I starten av februar venter to av de tøffeste gjenstående kampene i Premier League for Manchester City: Arsenal og Chelsea.

I utgangspunktet skulle det være sju dager til å hvile og trene på for Guardiolas stjernegalleri mellom de to kampene.

Så lang hviletid har ikke de lyseblå fra Manchester hatt mellom to kamper – sett bort fra landslagspausene – siden tredje og fjerde serierunde.

Men, fordi City skal spille ligacupfinale 24. februar, måtte den planlagte ligakampen mot Everton flyttes. Det engelske fotballforbundet (FA) valgte å sette kampen opp mellom oppgjørene mot Arsenal og Chelsea.

– Det er prisen å betale når du gjør det så bra at du går videre i det som er av cuper. I tillegg har du ligaen, som gjør at det blir fighting på fire fronter. Da blir det nødvendigvis noen uker med tre kamper slik at kabalen skal gå opp, konstaterer TV 2s fotballekspert, Petter Myhre.

– Et privilegium

Det tette kampprogrammet gjør at Pep Guardiola ikke har sjansen til å gi spillerne sine fri.

– Da jeg lagde planen mellom Arsenal og Chelsea, hadde vi sju dager. I dag våknet jeg opp, også hadde vi plutselig Everton imellom. Jeg kan ikke gi dem noen fridager, sier Guardiola, ifølge Manchester Evening News.

– Vi har mange kamper, så det er ikke sjans. Samtidig forteller jeg dem at det er et privilegium. Hvis du tror at det er et handicap, gjør du en stor feil. Det er et privilegium, slår stjernemanageren fast.

Er det imidlertid et lag som tåler et tøft kampprogram, er det Manchester City, mener Myhre. Sist ligakamp vant Manchester-klubben komfortabelt over Huddersfield med stjernespillere som David Silva, Bernardo Silva og Gabriel Jesus på benken fra start.

– Det er selvfølgelig veldig ugunstig for City. De har vært gjennom et tøft kampprogram nå, med slitasje på slitasje. Men det ser greit ut i City-leiren med tanke på skader, minner Myhre om.

– De har vist at de kan rullere og beherske det tøffe kampprogrammet. Så er det klart at Everton har det på samme måte. Ofte er dét viktigst – at ikke motstanderen får lang hvile mens du driver og spiller midtuke, påpeker TV 2s fotballekspert.

– Uken ser skremmende ut

Manchester Evening News-journalist Tyrone Marshall slår fast at Everton-kampen kommer på et ubeleilig tidspunkt for den regjerende mesteren, og skriver at «en kan forstå hvorfor Guardiola er misfornøyd».

«Kampen har ikke bare gjort belastningen større, men gitt City en uke som ser skremmende ut i tittelracet. Guardiolas mannskap har ikke råd til noen flere blemmer ettersom de jager Liverpool», skriver Marshall, før han argumenterer for at det også kan være en mulighet for serietoeren:

«Om de vinner de tre kampene – og de bør vinne alle – er de ett poeng bak Liverpool, i verste fall. Ni poeng av ni mulige den uken kommer til å gjøre at presset øker på Anfield».

Myhre understreker at det er tidlig å si på spørsmål om hvor avgjørende Citys marerittuke kan vise seg å bli i tittelkampen.

– Jeg tror det blir et rotterace mellom Liverpool og City hele veien inn. Jeg har sagt hele veien at det fort kan gå til en avgjørelse i siste serierunde, men det er ingen tvil om at de tre kampene er tre av de tøffeste City har igjen. Kommer de helskinnet gjennom dem, ser det ekstremt bra ut, slår Myhre fast.

Før marerittuken settes i gang, skal imidlertid den regjerende seriemesteren få bryne seg på Newcastle. Kampen ser du fra klokken 20.30 i kveld på TV 2 Sport Premium eller Sumo!