MARERITT: Jason Burns fikk skåret opp ansiktet i forbindelse med FA-cupoppgjøret mellom Everton og Millwall.
MARERITT: Jason Burns fikk skåret opp ansiktet i forbindelse med FA-cupoppgjøret mellom Everton og Millwall. Foto: Rex/shutterstock

Fikk skåret opp ansiktet på vei til kamp

London-politiet fordømmer verste fotballvold på lang tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i London fordømte mandag voldshandlingene i forbindelse med FA-cupkampen mellom Millwall og Everton og beskrev dem som «de mest sjokkerende på lenge».

En Everton-tilhenger pådro seg det politiet beskriver som «livsendrende skader» da han ble knivskåret i ansiktet, og en politimann ble også skadd i sammenstøtene.

Jason Burns måtte på sykehuset for å sy etter å ha fått ansiktet skåret opp.

– Helt knust av det som har skjedd med ansiktet mitt, skrev han på Facebook.

– Kan ikke se meg i speilet
Samtidig takket Everton-supporteren for alle lykkeønskningene, også fra den røde delen av byen.

– Everton-guttene og alle andre som har sendt meg meldinger, og Liverpool-fansen som har sendt meg meldinger, jeg setter stor pris på det, skrev Burns, og la til.

– Jeg kan ikke engang se meg selv i speilet.

Lege og tidligere Apprentice-deltaker Leah Totton, som nå driver sine egne klinikker innen kosmetisk kirurgi, har tilbudt seg å gi Burns gratis behandling.

– Stakkars mann, så fælt å gjøre slikt mot noens ansikt. Om noen kjenner denne karen, vær så snill og be ham ta kontakt med Dr Leah Clinics så snart han har tatt ut stingene. Vi vil gjerne tilby ham behandling av arret for å minimere det så mye som mulig, helt gratis, skriver hun på på Twitter og lenker inn til en artikkel med bilde av Burns.

Rasisme
​Politiet etterforsker også påstander om rasistiske tribunerop under kampen. Noen av dem ble fanget av mobilkameraet og publisert på sosiale medier.

– Hendelsene før, under og etter cupkampen mellom Millwall og Everton lørdag er noe av den mest sjokkerende fotballvolden vi har sett på lang tid, sa politiets talsmann Matt Twist.

– Den avskyelige oppførselen varte flere timer, involverte flere dusin personer og resulterte i minst én alvorlig skade. En mann ble sendt til sykehus med en forferdelig, livsendrende skade i ansiktet. En av våre tjenestemenn ble også skadd, men han er nå utskrevet fra sykehus.

Englands fotballforbund har også innledet gransking av hendelsene, og Millwall har lovet at tilhengere som avsløres for voldshandlinger eller rasisme vil bli bannlyst på livstid.

– Ikke ansvarlig for oppdragelsen

Millwalls klubbdirektør Steve Kavanaugh sier at hendelsene kastet en skygge over lagets 3-2-seier og avansement til åttedelsfinale, men synes ikke klubben alene er å klandre.

– Millwall fotballklubb kan ikke være ansvarlig for å oppdra hele Sørøst-London og denne gruppen folk. Vi må sammen finne en måte å gjøre det. Fotball er fantastisk, så la oss bruke sportens plass i samfunnet til å undervise folk og gjøre det sammen, sa han til BBC radio.

I årene da engelsk fotball var hjemsøkt av tribune- og tilskuervold var Millwall-tilhengerne blant de aller mest beryktede, men klubben har jobbet for å bli kvitt hooliganstempelet.

(©NTB)