FEIDE OVER NORGE: Norge var aldri i nærheten av å slå Danmark.
FEIDE OVER NORGE: Norge var aldri i nærheten av å slå Danmark. Foto: Åserud, Lise

– Danmark spiller oss til tider ut av hallen

De norske spillerne erkjenner at Danmark var mange hakk bedre enn Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmark-Norge 31-22

De norske håndballherrene ble ydmyket av Danmark i VM-finalen i Boxen søndag.

Danskene fikk tidlig en tremålsledelse. Den økte til sju ved pause. Da dommeren blåste av kampen sto det 31-22.

– Danmark er gode. Dæven. I dag treffer de godt. De spiller en fabelaktig angrepskamp. Vi er under pari og taper for mange dueller. De vinner veldig fortjent, sier landslagstrener Christian Berge til TV 2.

Han var skuffet etter kampen, men mener Norge har gjort et godt mesterskap.

– Utover kvelden kommer nok stolthetsfølelsen til å komme mer og mer. Vi har gjennomført et bra mesterskap. Når vi får pratet sammen kommer vi til å løfte oss igjen, sier han.

Neste år er det EM i Norge. Berge er ikke fornøyd med å være nest best.

– Jeg har lyst til å ta i mot den pokalen. Vi skal jobbe steinhardt for det, men i dag er Danmark rett og slett bedre enn oss.

Målvakt Torbjørn Bergerud hadde ingen god dag på jobben. Han var svært imponert over det danske laget.

– De spiller slik de har gjort gjennom hele mesterskapet. Danmark spiller oss til tider ut av hallen, sier Bergerud, som erkjenner at leverte en kamp under pari.

– Danskene løser vårt angrepsspill og forsvarsspill bra. Jeg skulle tatt noen flere baller bak der, men det er vanskelig for alle mann, forteller han.

Sander Sagosen mener Norge tapte fullt fortjent.

– Det er skuffende ikke å stå med gullet rundt halsen som vi har drømt om, men vi må gratulere Danmark. Det er lov til å være skuffet nå, men vi skal være stolte over det mesterskapet vi har levert, sier Sander Sagosen.

– Vi taper for et bedre lag. Det må vi av og til erkjenne. Danmark straffer oss bra i dag. Vi lykkes ikke med det vi har planlagt. Vi kommer greit ut fra start, men de straffer våre bomskudd og tekniske feil ekstremt hardt, sier han.

Bjarte Myrhol var irritert over at Norge ikke spilte opp mot toppnivå.

– Vi er megaskuffet over resultatet og prestasjonen. Selvsagt er vi det. Vi hadde virkelig lyst på gull. Vi hadde troen på gull. De tankene ble raskt drept, sier han.

Magnus Jøndal var den eneste norske spilleren som presterte opp mot normalt nivå.

– Skuddene satt greit bortsett fra en litt dårlig straffe. Vi taper mot et lag som spiller mye bedre enn oss i dag. De har full kontroll hele veien, sier Jøndal.