Rekord-Djokovic knuste Nadal i Australian Open-finalen

Novak Djokovic er den første som har vunnet Australian Open sju ganger, og han gjorde det på overlegent vis da Rafael Nadal ble feid av banen.

Novak Djokovic jubler etter seieren i Australia. Foto: Aaron Favila
Novak Djokovic jubler etter seieren i Australia. Foto: Aaron Favila

Serberen brukte bare to timer og fire minutter på å vinne 6-3, 6-2, 6-3 og innkassere sin 15. Grand Slam-tittel.

31-åringen la Roger Federer og Roy Emerson bak seg på listen over mestvinnende spillere i Australian Open. De har seiret i Melbourne seks ganger hver.

Djokovic bøyde seg og kysset hardcourten etter å ha beseiret sin ypperste rival.

Det var hans 53. kamp mot Nadal. Ingen andre menn har møtt hverandre så ofte siden profftennis ble innført, og det har ofte vært jevne og tøffe kamper. Sist de møttes i finale i Melbourne, i 2012, varte kampen nesten seks timer og ble den lengste Grand Slam-finale noensinne.

Finalen mellom de to topprankede mannlige spillerne ble også i år imøtesett som en spennende dyst, men Djokovic ga helt fra start beskjed om at publikum måtte se langt etter spenning og heller lene seg tilbake og nyte en tennisleksjon.

Djokovic vant 13 av de 14 første poengene i kampen og slapp aldri Nadal inn i oppgjøret. Første sett var over etter bare 36 minutter. Nadal vant bare ett eneste poeng i Djokovics serve i det settet.

Grand Slam-hat trick

Nadal gikk på banen i jakt på sin 18. Grand Slam-tittel. Med seier ville han blitt den første mann med minst to seirer i hver av de fire Grand Slam-turneringene.

Djokovic tillot ikke det. Han har aldri tapt en finale i Australian Open og la på til sju strake finaleseirer.

Han leder nå 28-25 i oppgjørene mot Nadal og utlignet til 4-4 i Grand Slam-finaler mot ham.

Djokovic har vunnet de tre siste Grand Slam-turneringene etter at han i fjor vant både Wimbledon og US Open. I Roland-Garros kan han sørge for at han er regjerende mester i alle fire. Om han gjør det, er det han som blir den første med minst to titler i alle fire Grand Slam-turneringer.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2