TRAVEL HVERDAG: Therese Johaug har lagt en plan før VM. Hun håper å få tid til kjæresten én av dagene.
TRAVEL HVERDAG: Therese Johaug har lagt en plan før VM. Hun håper å få tid til kjæresten én av dagene. Foto: Ruud, Vidar

– Håper jeg får sett ham i hvert fall én dag før VM

Therese Johaug innrømmer at det går lang tid mellom hver gang hun møter kjæresten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske førstelaget, bestående av Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg, var knusende overlegne i verdenscup-stafetten i svenske Ulricehamn.

Sverige ble nummer to, 37,4 sekunder bak Norge. Finland fulgte på plassen bak.

– Skulle mate på hele veien
Weng og russiske Julija Belorukova fikk en luke til de andre lagene mot slutten av første etappe.

Johaug bruke ikke lang tid på å få en luke ned til Natalja Neprjajeva på andre etappe, selv om snøen lavet ned. 30-åringen fra Dalsbygda sendte Astrid Uhrenholdt Jacobsen ut 9,3 sekunder foran russerne.

– Det var tungt å gå uti der. Det var ikke mange svar jeg fikk da jeg staket. Jeg tenkte at jeg måtte mørne de andre. Jeg kjenner at jeg er blitt sterkere i overkroppen og bedre til å stake. Jeg klarte å gå fra Neprjajeva i de lette partiene. Jeg er veldig godt fornøyd med det, sier Johaug til TV 2.

– Jeg var aldri inne på tanken at det skulle bli et lureløp. Jeg skulle prøve å gå fortest mulig fra a til å. Jeg skulle mate på hele veien og skaffe flest mulig sekunder til Astrid, fortsetter hun.

– Spesiell høst
Trening og konkurranser har preget Johaugs år så langt. Det er blitt lite tid til å pleie kjærligheten med samboer Nils Jakob Hoff.

– Jeg har ikke sett ham siden 6. januar. Jeg håper å få sett ham i hvert fall én dag før VM. Det har vært spesielt i høst. Han gjorde seg ferdig med studier, og jeg skulle ha oppkjøring. Det var noen måneder der vi ikke så hverandre i det hele tatt. Vi fikk ti dager i julen, men så har jeg ikke sett ham etter det. Jeg håper jeg får sett ham i hvert fall én dag til før jeg reiser til Seiser Alm. Jeg vet at vi får mye tid når VM er over, sier Johaug.

Jacobsen, som imponerte på lørdagens 10-kilometer, økte forspranget på sin etappe. Hun vekslet 21,4 sekunder foran Sverige.

Dermed ble det en sjarmøretappe for ankerkvinnen Østberg.

Norges 2.-lag med Lotta Udnes Weng, Kari Øyre Slind, Ragnhild Haga, Anne Kjersti Kalvå klarte ikke å nå helt opp. De endte til slutt som nummer fem.