Det norske førstelaget, bestående av Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg, var knusende overlegne i verdenscup-stafetten i svenske Ulricehamn.

Sverige ble nummer to, 37,4 sekunder bak Norge. Finland fulgte på plassen bak.

– Skulle mate på hele veien
Weng og russiske Julija Belorukova fikk en luke til de andre lagene mot slutten av første etappe.

Johaug bruke ikke lang tid på å få en luke ned til Natalja Neprjajeva på andre etappe, selv om snøen lavet ned. 30-åringen fra Dalsbygda sendte Astrid Uhrenholdt Jacobsen ut 9,3 sekunder foran russerne.

– Det var tungt å gå uti der. Det var ikke mange svar jeg fikk da jeg staket. Jeg tenkte at jeg måtte mørne de andre. Jeg kjenner at jeg er blitt sterkere i overkroppen og bedre til å stake. Jeg klarte å gå fra Neprjajeva i de lette partiene. Jeg er veldig godt fornøyd med det, sier Johaug til TV 2.

– Jeg var aldri inne på tanken at det skulle bli et lureløp. Jeg skulle prøve å gå fortest mulig fra a til å. Jeg skulle mate på hele veien og skaffe flest mulig sekunder til Astrid, fortsetter hun.

– Spesiell høst
Trening og konkurranser har preget Johaugs år så langt. Det er blitt lite tid til å pleie kjærligheten med samboer Nils Jakob Hoff.

– Jeg har ikke sett ham siden 6. januar. Jeg håper å få sett ham i hvert fall én dag før VM. Det har vært spesielt i høst. Han gjorde seg ferdig med studier, og jeg skulle ha oppkjøring. Det var noen måneder der vi ikke så hverandre i det hele tatt. Vi fikk ti dager i julen, men så har jeg ikke sett ham etter det. Jeg håper jeg får sett ham i hvert fall én dag til før jeg reiser til Seiser Alm. Jeg vet at vi får mye tid når VM er over, sier Johaug.

Jacobsen, som imponerte på lørdagens 10-kilometer, økte forspranget på sin etappe. Hun vekslet 21,4 sekunder foran Sverige.

Dermed ble det en sjarmøretappe for ankerkvinnen Østberg.

Norges 2.-lag med Lotta Udnes Weng, Kari Øyre Slind, Ragnhild Haga, Anne Kjersti Kalvå klarte ikke å nå helt opp. De endte til slutt som nummer fem.