OVERLEGEN: Johannes Thingnes Bø.
OVERLEGEN: Johannes Thingnes Bø. Foto: Junge, Heiko

Ustoppelige Thingnes Bø smadret konkurrentene

Johannes Thingnes Bø tok sin ellevte seier for sesongen i Anterselva.

Johannes Thingnes Bø gikk så godt på ski at det var umulig for konkurrentene å hindre ham i å triumfere på jaktstarten i Anterselva.

Nordmannen var så suveren at han kunne stoppe opp og vinke til det italienske folkehavet på vei inn til stadion.

Det var nordmannens ellevte seier på 14 renn i verdenscupen denne sesongen.

Den franske kvartetten Antonin Guigonnat, Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet og Martin Fourcade fulgte i tur og orden bak Thingnes Bø på de neste fire plassene.

Parademarsj

Thingnes Bø gikk først ut i Anterselva, 18 sekunder før Erlend Bjøntegaard. Deretter kom konkurrentene langt tettere.

Det ble én bom og strafferunde på første skyting og dermed var det plutselig bare åtte-ni sekunder ned til Antonin Guigonnat fra Frankrike og Simon Eder fra Østerrike. Bjøntegaard fulgte like bak.

Thingnes Bø gikk imidlertid så det gnistret i løypen, for han økte ned til konkurrentene inn mot andre skyting, der det ble én ny bom.

Økte i løypen

På den tredje runden gikk han ut sammen med Guigonnat og Eder, men den østerrikske skiskytteren måtte etter hvert slippe Thingnes Bø og Guigonnat.

Nordmannen skjøt fullt hus på første stående skyting, mens det ble bom for Guigonnat, som gikk ut nesten 24 sekunder etter Thingnes Bø. Nordmannen gikk fantastisk godt på ski og økte til konkurrentene.

Én bom på siste skyting betød ingenting, for Thingnes Bø gikk ut med halvt minutts ledelse, økte ledelsen på siste runden og gikk inn til suveren seier.

Birkeland nest beste nordmann

Lars Helge Birkeland ble nest beste nordmann på tiendeplass. Han hadde tre bomskudd i løpet av jaktstarten. Deretter fulgte storebror Tarjei Bø på 15. plass (fire bom), mens Bjøntegaard ble nummer 17 (seks).

– Jeg er litt misfornøyd med bare 17 treff, men i sporet føltes det som årsbeste. Så det er jeg veldig fornøyd med, sa Birkeland til NTB.

Henrik L'Abée-Lund (fire) og Vetle Sjåstad Christiansen (tre) endte på henholdsvis 22.- og 29. plass i Anterselva.

Søndag er det fellesstart i Anterselva.