Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tsjekkiske Marketa Davidova skjøt feilfritt og tok overraskende seieren på torsdagens sprint i Anterselva.

Marte Olsbu Røiseland kapret tredjeplassen, bare 3,5 sekunder bak vinneren. Kaisa Mäkäräinen tok andreplassen, 1,7 sekunder bak den overraskende vinneren fra Tsjekkia.

Olsbu Røiseland hadde én seier og en fjerdeplass som best på sprint denne sesongen før torsdagens renn.

Med startnummer 97 skjøt Laura Dahlmeier feilfritt på første skyting, og fulgte opp med nok en feilfri skyting på stående.

Men det holdt ikke helt inn for tyskeren, som gikk tom for krefter mot slutten og måtte ta til takke med fjerdeplassen, 4,2 sekunder bak Davidova. Etterpå var Dahlmeier så sliten at hun måtte hjelpes ut av målområdet.

Vinneren Davidova er en av Egil Gjellands tsjekkiske elever. Hun var feilfri på standplass og leverte en rask sisterunde. Med Davidovas seier har de seks sprintrennene for kvinnene denne sesongen fått seks forskjellige vinnere.

Kaisa Mäkäräinen, Dorothea Wierer, Olsbu Røiseland, Lisa Vittozzi og Anastasiya Kuzmina har alle vunnet.

Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff bommet begge en gang på liggende og havnet dermed bak teten.

På stående bommet Eckhoff også én, og måtte ut i strafferunde. En offensiv Olsbu Røiseland traff alle fem på stående og kjempet seg tilbake i teten.

Ut fra siste skyting var hun 10,1 sekunder bak teten på sjetteplass. Olsbu Røiseland leverte en solid sisterunde, men klarte ikke å ta inn verken Davidova eller Kaisa Mäkäräinen.

Eckhoff hadde 16.-plass som best på de fire sprintene hun har gått denne vinteren. Hun vant sprinten i Antholz i fjor. Fossum-løperen bommet en gang på liggende skyting, men lå likevel godt an foran stående. Der ødela en ny strafferunde mulighetene for en ny topplassering. Eckhoff ble til slutt nummer 15.

Ingrid Landmark Tandrevold leverte feilfri skyting på liggende, men bommet to på stående. Hun ble til slutt nummer 24. Synnøve Solemdal endte helt nede på 69. plass.