Svenske Frida Karlsson ble igjen en klasse for god for Fossesholm i Finland, akkurat som på femkilometeren i fri teknikk tirsdag. Også der tok det norske stortalentet sølv.

Karlsson, som er to år eldre enn Fossesholm, ledet fra første til siste stavtak torsdag. Etter fem kilometer hadde hun 6,2 sekunder til gode på Fossesholm, og etter ti kilometer hadde avstanden økt til 28,1 sekunder.

I mål skilte det de to 52,1 sekunder.

– Jeg hadde strålende ski og en fantastisk dag. Jeg måtte gå fort, for jeg ønsket å holde posisjonen min og visste at Frida også gikk fort, sa Fossesholm.

– Jeg ville gå godt teknisk i dag, og følte jeg fikk til det. Jeg hadde ikke noe mål om gull på forhånd, sa verdensmester Karlsson.

Akkurat som på tirsdagens femkilometer gikk finske Anita Korva inn til bronsemedalje. Hun var slått med 58,1 sekunder av suverene Karlsson.

Korva nærmet seg Fossesholm tidsmessig mot slutten, men den norske jenta holdt unna i kampen om sølvmedaljen.

Fossesholm har ennå to år igjen som juniorløper og kan bli en skummel jente i årene som kommer.

Varden Meråker-løper Astrid Stav ble nest beste norske jente på 15-kilometeren i Lahti med 7. plass, mens Vera Johanne Norli og Nora Sannes fulgte på plassene deretter.

Lørdag avsluttes junior-VM med stafetter.

– Med tanke på stafetten er det mange tøffe konkurrenter, sa Fossesholm og trakk fram Russland og Finland som to av de hardeste