Barcelona ille ute i cupen

Barcelonas ambisjon om å vinne Copa del Rey for femte år på rad fikk et kraftig tilbakeslag onsdag, da Sevilla vant 2-0 i første kvartfinale.

ILLE UTE: Barcelona slet mot Sevilla. Foto: Cristina Quicler

Lionel Messi fikk hvile og var ikke i troppen. Det var heller ikke Sergio Busquets, mens Luis Suárez, Philippe Coutinho go Jordi Alba startet på benken i en kamp der overraskelseskjøpet Kevin-Prince Boateng fikk sin debut.

Det reservepregede Barcelona-laget fikk en tøff kveld i Sevilla, der hjemmelaget godt kunne vunnet mer enn med to mål. Sevilla fikk oppreisning for 0-5-tapet i fjorårets cupfinale.

Pablo Sarabia og Wissam Ben Yedder scoret målene som gir Sevilla overtaket før returkampen på Camp Nou neste uke.

Sevilla dominerte kampen før pause, men det sto 0-0 halvveis. Først i det 58. minutt ble det uttelling, da Sarabia scoret etter flott forarbeid av Quincy Promes.

Barcelona kastet innpå Suárez og Coutinho, men det var Sevilla som fortsatt skapte mest og som doblet ledelsen et snaut kvarter før slutt. Ben Yedder feiret målet ved å vise en T-trøye med støtte til Emiliano Sala, den argentinske spissen som fryktes omkommet i en småflyulykke da han var på vei for å slutte seg til sin nye klubb Cardiff.

Getafe slo Valencia 1-0 tirsdag, mens de to siste kvartfinalene spilles torsdag. Også da er det Barcelona mot Sevilla, i form av Espanyol – Betis. Real Madrid tar imot Girona.

Returkampene i den spanske cupen spilles neste uke.