TRAFIKKERT: Lovbruddet fant sted på E18 ved Sandvika omtrent klokken 2 natt til søndag 16. desember i fjor.
TRAFIKKERT: Lovbruddet fant sted på E18 ved Sandvika omtrent klokken 2 natt til søndag 16. desember i fjor. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Norsk fotballspiller må i fengsel etter råkjøring

Midt på natten kjørte den profilerte norske fotballspilleren i 131 kilometer i timen i en 80-sone. Nå må han sone fengselsstraff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen i 20-årene har spilt på toppnivå både i Norge og i utlandet de siste årene.

I tingretten ga han en uforbeholden tilståelse, og rettssaken ble dermed avgjort ved tilståelsesdom.

Lovbruddet fant sted på E18 ved Sandvika natt til søndag 16. desember i fjor, omtrent klokken 2 på natten. I forbindelse med en forbikjøring ble han målt til 131 kilometer i timen i en 80-sone.

Fotballspilleren ble også «målt over en strekning på 2667 meter, noe som tilsier at farten kan ha vært høyere underveis», ifølge dommen.

Etter norsk rettspraksis skal det reageres med ubetinget fengsel dersom noen kjører fortere enn 130 kilometer i timen i en 80-sone.

«Det faktum at hastigheten ble målt i forbindelse med forbikjøring på nattestid eller at siktede er profesjonell fotballspiller, endrer ikke dette», heter det i dommen.

I tillegg til 18 dagers fengsel må spilleren betale en bot på 12.500 kroner. Han fratas også førerkortet i åtte måneder og må avlegge ny førerprøve for å få det tilbake.

Mannen i 20-årene har godt over 100 kamper i Eliteserien og har representert flere aldersbestemte norske landslag. Han har ikke besvart TV 2s henvendelse onsdag.