Samuel Shankland møtte Carlsens kreative utfall solid i tirsdagens runde av Tata Steel Chess, og spillerne fikk en rolig midtspillsstruktur hvor Shankland fikk en liten fordel. Amerikanerens sterke spill videre ga ikke rom for de store krumspringene fra Carlsen, og verdensmesteren så seg nødt til å gå i forsvarsmodus.

Det var tydelig at Magnus Carlsen ønsket en uteoretisk stilling mot sin tidligere sekundant, Samuel Shankland i dag. I trekk 3 og 5 spilte Carlsen bondetrekkene a7-a6 og h7-h6, og det er uvant kost på toppnivå. Carlsens åpningsvalg kan betegnes som provoserende, da det inviterer hvit til å se seg om etter aggressive muligheter for å straffe svart på direkten. Shankland valgte heller å spille posisjonelt og solid, og dette ga ham en behagelig fordel.

I sitt trekk 14 tok Carlsen en stor avgjørelse, ved å gå aggressivt til verks med sitt bondetrekk c7-c5. Dette trekket medførte at hvit fikk en bedre bondestruktur, mens svart på sin side fikk mer aktive brikker. Shankland manøvrerte sine brikker i gode posisjoner, og selv om det aldri var kritisk for Carlsen hadde han mer enn nok med å stille seg opp solid i forsvar. Spillerne ble enige om remis i trekk 40, i en jevn posisjon hvor ingen av dem fant noen vei videre.

Russiske Ian Nepomniachtchi vant sitt parti, hvilket betyr at han i skrivende stund deler ledelsen sammen med Carlsen og Anand, som spilte remis.

Tiende runde av Tata Steel Masters følger du på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo onsdag fra kl. 13.55. Carlsen spiller da hvit mot selveste Vishy Anand, VM-motstander fra 2013 og 2014. Anand er en av spillerne som kjemper om turneringsseier, så dette blir et svært viktig oppgjør. Programleder Fin Gnatt har med seg Jon Ludvig Hammer, Hans Olav Lahlum og Simen Agdestein som eksperter i studio.