FIKK SPARKEN: Kåre Ingebrigtsen hadde ingen anelse om at han var i ferd med å få sparken.
FIKK SPARKEN: Kåre Ingebrigtsen hadde ingen anelse om at han var i ferd med å få sparken.

Ingebrigtsen om sjokkbeskjeden:

– Jeg trodde han køddet

Kåre Ingebrigtsen trodde han skulle diskutere en mulig spillerovergang. Så fikk han sparken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kåre Ingebrigtsen var førstemann til å forklare seg på dag to i rettssaken mellom Rosenborg og Ingebrigtsen/Hoftun.

Her kan du følge rettssaken direkte

I 2014 ble han ansatt som hovedtrener i Rosenborg. Ingebrigtsen forteller at han kom til en klubb som hadde mistet seg selv, men han var aldri i tvil om å takke ja da tilbudet kom.

– Det var bare å reise fra kone, barn og halvferdig malt hus, og komme seg til Trondheim, forklarer Ingebrigtsen.

Lønn var aldri noe tema.

– Om RBK hadde gitt meg 50 kroner i timen, hadde jeg fortsatt syklet opp hit for å ta den jobben, sier han.

– Trodde det var en spillerovergang
​Ingebrigtsen gjorde sine saker bra og fikk fortsette utover de opprinnelige seks månedene. Han vant serien i 2016 og 2017. Starten på 2018-sesongen var tung.

Etter Europacup-avansementet mot Valur fikk Ingebrigtsen sjokkbeskjeden av styreleder Ivar Koteng. Han trodde han skulle prate om en spillerovergang. Datoen var 18. juli.

– På vei hjem fra trening får jeg en melding fra Ivar, som ønsket å møte meg. Vi avtalte da 15.30. Vi skulle ha besøk av noen venner fra Bodø, men jeg sa til Hege at jeg kom til å bli borte. Jeg trodde det var en spillerovergang. Jeg hadde snakket med Andrew Hjulsager fra Celta (Vigo) og trodde det var dette vi skulle snakke om, sier Ingebrigtsen.

Overraskelsen var stor da Koteng fortalte ham at han hadde fått sparken.

– Jeg møter Ivar, og så sitter Rune Bratseth der. Det var overraskende, siden det var første gang Rune er med på et møte. Vi innleder med å prate løst og fast om hva vi har gjort i ferien, før Ivar plutselig sier at de ønsker å avslutte arbeidsforholdet på grunn av manglende utvikling. Jeg trodde han køddet, men så ser jeg på Rune og Ivar og skjønner det ikke var kødd. Jeg sa at de i alle år hadde letet etter trener som kunne få RBK tilbake, og etter alt jeg har gjort så sparker dere meg?

– Så sa Rune: Ja, men det har ikke vært noen utvikling. Jeg svarte at i alle klubbene i verden går det i bølgedaler. Men jeg skjønte at jeg ikke hadde mulighet til å overtale Rune og Ivar. Jeg ble helt nummen og måtte bare komme meg ut av det rommet. Jeg reiste meg og begynte å gå, så sa Ivar; Hvordan vil du formidle det her? Jeg sa at de måtte møte på pressekonferanse å si at de hadde sparket meg, men han anbefalte at jeg skulle gå ut å si at jeg hadde trukket meg på grunn av slitasje. Da sa jeg: «Dere sparker meg og har faen ikke baller til å si det i pressekonferanse.» Da smalt jeg døra og gikk, sier Ingebrigtsen.

– Hva skjedde etter møtet?

– Jeg ble stående utenfor og skjønte ikke hva som hadde skjedd. Jeg prøvde å ringe Hege, men hun svarte ikke. Så ringte Stig Inge, og han sa han ikke hadde vært en del av det her. Men jeg kjente at jeg orket ikke prate med han heller, så jeg la på. Deretter kjørte jeg rundt og fortsatte å ringe fruen. Så ringte jeg Erik, men han trodde meg ikke. Jeg måtte si det til han tre ganger før han trodde meg. Han ba meg komme til Lerkendal, og jeg tenkte at jeg ikke kunne dra hjem, for om jeg hadde sagt det til Hege mens vi hadde besøk, så hadde hun besvimt. Så jeg dro til Lerkendal, sier Ingebrigtsen.

– Ønsket å ha et nært forhold til mine spillere
​Spillerne var også sjokkerte over trenersparkingen.

– Jeg fikk masse tekstmeldinger fra spillere som var forferdet. De skulle ha en sosial sammenkomst den kvelden, men de havnet vel til slutt i garderoben på Lerkendal og prøvde å få oss gjeninnsatt, sier Ingebrigtsen.

53-åringen hadde et tett forhold til spillergruppen.

– Vi brukte mye tid på å analysere kamper. Hver dag hadde vi et møte med det medisinske apparatet. Vi brukte mye tid på planlegging av treningsøktene. Så spiste vi frokost på brakka før vi jobbet med det fotballmessige. Vi brukte mye tid på samtaler med spillerne. Jeg ønsket å ha et nært forhold til mine spillere. Om Nicklas Bendtner hadde fått kjærlighetssorg, ville jeg at han skulle komme til meg, sier han.

Ser «aldri» styremedlemmene på trening
​Ingebrigtsen fortalte en rekke detaljer om det indre livet i Rosenborg. Han fortalte at Stig Inge Bjørnebye ikke ser spesielt mye fotball, og at styremedlemmene svært sjeldent viser seg.

– I RBK-sammenheng har jeg truffet Rune Bratseth på de fire treningene han er på i året. I løpet av mine fire år har jeg truffet Vegard Heggem én gang på trening, men jeg har aldri sett Fredrik Winsnes, sier han.

Ingebrigtsen kom med forslag til spillere klubben burde kjøpe. Rune Bratseth ville ha flere spillere som Marek Sapara, men forslagene til Ingebrigtsen ble avvist.

Ifølge Ingebrigtsen hendte det at klubben handlet mot hans ønsker. Ingebrigtsen mente Mads Reginiussen ble for dyr, men klubben fortsatte å forhandle med Ranheim. Ingebrigtsen ønsket også Vegard Forren, men opplevde at andre personer i klubben ikke var like begeistret.