TIL VÅLERENGA: Matthías Vilhjálmsson.
TIL VÅLERENGA: Matthías Vilhjálmsson. Foto: http://www.vif-fotball.no

Rosenborg-spiss signerte for Vålerenga: – Det trigger meg veldig

Matthías Vilhjálmsson (31) er klar for Vålerenga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som TV 2 Sporten meldte fredag, er Vålerenga og Rosenborg er enige om en overgang for Matthías Vilhjálmsson.

31-åringen hadde ett år igjen av kontrakten med trønderne, men nå fortsetter han karrieren i kongeblått, skriver Vålerenga på sine hjemmesider.

Vilhjálmsson har skrevet under på en treårskontrakt med Oslo-klubben.

– Det trigger meg veldig å få til noe her. Vålerenga er en fantastisk klubb med veldig gode supportere, så dette er noe jeg virkelig ser frem til, sier han til klubbens hjemmeside.

Fornøyd Deila
Angriperen har rundt 200 kamper i Eliteserien. Vålerenga-trener Ronny Deila er fornøyd med å ha kapret den rutinerte RBK-spilleren.

– Jeg er veldig glad for å få Matti på plass her. Først og fremst er han er en meget god fotballspiller som jeg er sikker på vil bli en hit på Intility Arena, men han er også en veldig bra type som kommer til å ta lederansvar både på og utenfor banen, sier Deila.

Vilhjálmsson håper å kunne skyte Vålerenga tilbake til toppen i norsk fotball.

– Jeg har mye rutine og har opplevd mye i Trondheim de siste årene. Jeg kan tilføre lederegenskaper, duellkraft og løpskraft og har ambisjoner om at Vålerenga skal være med å kjempe i toppen. Det er ikke mye som skal til, så hvis vi kjemper hardt og får alle til å gå i samme retning, tror jeg dette vil bli veldig bra, varsler den nybakte Vålerenga-spilleren.

– Kan brukes i mange posisjoner
TV 2-ekspert Jesper Mathisen uttalte følgende om overgangen før helgen:

– Vålerenga får en spiller som kan brukes i mange posisjoner. Jeg tror nok at Ronny Deila har hentet ham for å spille spiss eller hengende spiss. De får en spiller som er veldig duellsterk, løpssterk og har en god teknikk, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen og legger til:

– Vilhjálmsson kommer til å levere målpoeng. I tillegg er han en veldig god medspiller som er enkel å spille med. Han er fantastisk til bruke ballen, komme seg inn motstanderen sin boks og god når laget ikke har ballen. Jeg tror han kommer til å bli en viktig spiller for Deila i Vålerenga, sier Mathisen