Tiril Eckhoffs valg forundrer Bjørndalen

Tiril Eckhoff (28) nekter å stå over verdenscupen i USA for å preppe VM-formen. – Jeg har veldig lyst til å reise til USA og Canada, for jeg har ikke vært der før.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens Franziska Preuss og Ingrid Landmark Tandrevold kjempet om seieren på fellesstarten i Ruhpolding søndag, satt Tiril Eckhoff allerede i bilen på vei til Anterselva.

28-åringen klarte ikke å kvalifisere seg til fellesstarten, etter den skuffende 33. plassen på sprinten torsdag.

– Det er veldig, veldig dårlig. Jeg har veldig lyst til å gjøre det bra, så går det ikke helt, sa en skuffet Eckhoff til TV 2 etter sprinten torsdag.

– Aldri vært i USA og Canada før
Hun har kun en 16. plass som bestenotering på individuelle renn denne sesongen. Nå anbefaler TV 2s skiskytingekspert Tiril å fokusere på VM i Östersund i mars.

– Jeg tror hun burde tatt en pause fra verdenscup. Når den kommer må være opp til henne, men jeg tror det hadde vært smart og lagt inn en god treningsperiode nå, slik at hun er skikkelig preppa til VM, sier Ole Einar Bjørndalen.

Eckhoff er enig med TV 2s ekspert, men vil likevel ikke følge hans råd.

– Jeg vet jeg får et godt mesterskap hvis jeg går av (verdenscupen). Men jeg har egentlig bestemt meg i år for å prøve, man kan ikke gi seg da, sier Eckhoff.

– Hva veier tyngst, verdenscupen eller VM?

– Det er mesterskap som er størst da... Men jeg har veldig lyst til å reise til USA og Canada, for jeg har ikke vært der før, sier 28-åringen, om verdenscuprennene som går i Canmore og Salt Lake City i februar.

Bjørndalen syns det er merkelig at Eckhoff prioriterer verdenscup og ikke VM, når hun ligger på en 36. plass sammenlagt i verdenscupen.

– Jeg syns det er litt overraskende at hun ikke prioriterer all inn på VM, det ville jeg gjort, sier Bjørndalen.

– Lite som skal til før det løsner
​Landslagstrener Sverre Waaler Kaas innrømmer at de ikke vet årsaken til hvorfor det ikke har løsnet for Eckhoff så langt denne sesongen.

– Vi leter litt etter hva som er lurt å gjøre. Fysisk føler hun seg kjempebra, på trening også sitter skytingen bra. Det handler om å prøve og få snudd humøret, få en positiv innstilling og ikke ha for mye å tenke på. Vi føler det er lite som skal til før det løsner, sier Waaler Kaas.

– Har dere vurdert å ta en pause fra verdenscupen?

– Vi har ikke tenkt på det enda. Vi har fokusert på å få gjennom de løpene her, Anterselva trives hun godt i, og så blir det vurderinger hele veien på hva som er best i forhold til å prestere der hun har mest lyst å prestere, som er verdenscupen og VM.

– Hvor mye preger det deg at du ikke har fått den starten på sesongen som du drømmer om, Tiril?

– Kanskje litt for mye, jeg skulle ønske jeg kunne gitt mer faen. Men jeg vil det her så veldig gjerne, sier en frustrert Eckhoff.