Dagens oppgjør startet trøblete for Magnus Carlsen, som ble satt under kraftig press av en godt forberedt motstander.

Russiske Vladimir Fedoseev kastet ut sine åpningstrekk i forrykende tempo og fikk en betydelig fordel. Etter solid forsvarsspill klarte Carlsen å berge halvpoenget, og i dag må det sies å ha vært et godt resultat.

23-årige Fedoseev kom til brettet med en sterk forberedelse, og i sitt trekk 13 spilte Carlsen et unøyaktig trekk som ga Fedoseev fordel. Carlsen inviterte i sitt trekk 15 til trekkgjentagelse og remis, men russeren gikk for hele poenget med dronningbytte og påfølgende bondevinst.

Også de tre spillerne som ledet turneringen sammen med Carlsen før dagens runde: Ding Liren, Anish Giri og Ian Nepomniasjtsji, spilte remis i dag. Vishy Anand slo Vladinir Kramnik med svarte brikker og har utvidet ledergruppen til en kvintett på 4,5 poeng.

Åttende runde av «Tata Steel Masters» følger du på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo imorgen fra kl. 13.25.

Carlsen spiller da hvit mot ungareren Richard Rapport. Rapport er kjent som en fargerik og kreativ spiller, så utsiktene for et spennende parti er gode.

Programleder Fin Gnatt har med seg Jon Ludvig Hammer og Hans Olav Lahlum som eksperter i studio. Gjest blir Ellen Carlsen.