Solskjær med sin syvende strake seier: – Det ser mer ut som lettelse enn glede

Manchester United fortsetter seiersrekken under Ole Gunnar Solskjær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United - Brighton 2-1

Ole Gunnar Solskjær fortsatte seiersrekken i Manchester United mot Brighton. De røde djevlene tok sin syvende seier på rad etter 2-1-seier over Brighton på Old Trafford.

Paul Pogba sikret ledelse etter å ha skaffet straffespark og scoret på det selv. Rashford fikset 2-0 etter en herlig soloprestasjon innenfor motstanderens sekstenmeter der han plasserte ballen i krysset.

Pascal Gross sikret for spenning på slutten med redusering med 20 minutter igjen, men Solskjærs menn holdt unna til en ny seier.

Se høydepunktene i videovinduet øverst!​

​Manchester United ligger fremdeles på sjetteplass iPremier League. Men ligger nå bare tre poeng bak Chelsea på fjerdeplass og har like mange poeng som Arsenal på femteplass.

Brighton skapte litt problemer for Solskjær på slutten men Åge Hareide mener 2-1 er et riktig resultat etter kampen.

– Det er et greit resultat etter førsteomgangen. De kontrollerte, de er effektive og de ser ut som et lag nå. De ser ut som eg lag som vinner, selv om Brighton forsøkte å yppe seg, så føler jeg at United hadde god kontroll, sier Åge Hareide i TV 2s Premier League-studio etter kampen.

​– De vinner fortjent, men det ser mer ut som lettelse enn glede på slutten der, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Pogba testet skuddfoten tidlig

Manchester United fikk frispark etter tre minutter, men Paul Pogbas forsøk traff muren.

Franskmannen prøvde seg også etter syv minutter men avslutningen gikk langt over mål.

Bortelaget var ikke ufarlige i første omgang. Etter 14 minutter fikk Pascal Gross muligheten fra 16 meter, men avslutningen ble blokkert rett i føttene til Glenn Murray som avsluttet. Brigton-spissen ble imidlertid vinket av for offside.

– Brighton ypper seg på Old Trafford, utbrøt kommentator Kasper Wikestad.

God periode av United

Marcus Rashford fikk en store sjanse i det 20. minutt, men skuddet ble reddet. Like etter prøvde Pogba på et brassespark som hadde god retning, men ble blokkert til corner. På det påfølgende hjørnesparket avsluttet Rashford etter en kort variant. Ballen strøk krysset og gikk like utenfor. En god periode for Solskjærs menn.

Fem minutter senere fikk United straffespark etter at Pogba ble felt i sekstenmeteren. Franskmannen tok den selv og var sikker fra krittmerket. 1-0 til Solskjær og United.

Anthony Martial var nær 2-0 etter fin pasning fra Victor Lindelöf, men Brighton-keeper David Button vartet opp med en fantastisk redning. Like etter fikk Murray en ny sjanse, men den knallharde avslutningen gikk utenfor.

Manchester hadde mer å komme med, og Marcus Rashford viste igjen klasse fremfor mål. Tre minutter før hvilen vartet Rashford opp med frekk skuddfinte inne i feltet til Brighton og banket ballen i lengste kryss fra skrå vinkel.

– José Mourinho mente at det var bevist at han ikke var god nok som spiss, da Manchester United tapte borte mot Brighton. Marcus Rashford har bevist en gang for alle at det er feil, utbrøt Kasper Wikestad fra kommentatorplass på Old Trafford.

Manchester United ledet 2-0 til pause.

Presset for ny scoring, så svarte Brighton

Etter hvilen presset United bortelaget i flere minutter. Ashley Young stod nærmest å pøste inn innlegg fra høyrekanten, men Brightons stopperpar Dunk og Duffy fikk ryddet unna det meste.

– Manchester United virker jo nesten ustoppelige om dagen. Dette er som å se Manchester United da de var på sitt aller beste. Da de bare mater motstandere i stykker på Old Trafford, kommenterte Kasper Wikestad underveis i kampen.

Men med 20 minutter igjen kom Brighton-reduseringen. Et innlegg datt ned til Pascal Gross som fikk kontroll over ballen og satte ballen i mål via tverrliggeren.

– Alle hans tre siste scoringer har kommet mot de røde djevlene. Da er det match igjen på Old Trafford, kommenterte Wikestad.

Solskjær svarte med å bytte inn Juan Mata og Romelu Lukaku på slutten av kampen. Manchester United forsvarte ledelsen selv om Brighton skapte farlige sjanser på slutten.

Manchester United sikret 2-1-seier og tok sin syvende strake seier under Ole Gunnar Solskjær.

Manchester United startet med følgende startellever:

David de Gea - Ashley Young, Victor Lindelöf, Phil Jones, Diogo Dalot - Paul Pogba, Nemanja Matic, Ander Herrera - Jesse Lingard, Marcus Rashford, Anthony Martial.

Neste kamp for Solskjær og Manchester United er mot Arsenal i FA-cupen kommende fredag.