Liverpool vant etter utrolig keepertabbe

Liverpool slet mot Crystal Palace, men fikk en gavepakke av Julián Speroni.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Crystal Palace 4-3

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Liverpool tok en svært viktig 4-3-seier i en dramatisk kamp mot Crystal Palace lørdag.

Jürgen Klopps menn var imidlertid i alvorlig trøbbel, for til pause sto det 0-1 og Palace utlignet til 2-2 på Liverpools snuoperasjon.

Et kvarter fikk Liverpool en gavepakke av Palaces tredjekeeper Julián Speroni, som slo innlegget fra James Milner mot eget mål.

Mohamed Salah «stjal» scoringen like før ballen krysset streken, men det var som et selvmål av 39-årige Speroni å regne.

– Vi var forberedt på at kampen kom til å bli veldig vanskelig. De spilte bra og var kompakte foran egen boks. Det var vanskelig, men det viktigste var et resultat var bra for oss. Å slippe inn tre mål er ikke bra, men vi må leve med det, sier tomålsscorer Salah.

For mange gikk nok tankene tilbake til Jordan Pickford, som serverte Divock Origi seiermålet i Merseyside-derbyet mot Everton forrige måned.

– Det er en følelse av massiv lettelse, for vi visste av flere grunner at det kom til å bli vanskelig. Palace gjør det tradisjonelt bra mot Liverpool. Det har jeg erfart selv også, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

På overtid la Sadio Mané på til 4-2, før Max Meyer reduserte til 3-4.

Liverpools 4-3-seier betyr at det fortsatt er rød tabelltopp, for øyeblikket sju poeng foran Manchester City, som søndag møter jumbo Huddersfield.

Salah er nå oppe i hele 50 mål i Premier League.

– Det er stort. Jeg ser frem til å få 50 mål for Liverpool, for to av dem er for Chelsea, sier Salah.

Rop om straffe til 0-1

Crystal Palace lå lavt med forsvaret fra første spark og ga Liverpool lite rom til å komme til store muligheter. Jöel Matip fikk to gode muligheter, først på gjennomspil (!) og så på en heading, men det sto målløst.

Etter 33 minutters spill ropte Liverpool på straffespark da Andros Townsend handset innenfor boksen, men dommer Jonathan Moss dømte i stedet mot Sadio Mané.

Minuttet etter tok Crystal Palace ledelsen på Anfield. Wilfried Zaha lurte vikar-høyreback James Milner og satte opp Townsend, som satte inn 1-0.

Like etter ropte Liverpool på et nytt straffespark da James Milners skudd gikk via beina til Mamadou Sakho og i armen på franskmannen. Kort tid før pause var det Mohamed Salah som ville ha straffe, men egypteren gikk for lett ned.

Snudde etter pause

Liverpool gikk til pause på 0-1, men andreomgang var knapt blåst i gang da utligningen kom. Et langskudd fra Virgil van Dijk gikk via en Palace-spiller og i en bue over forsvarsmuren. Salah stakk inn bak og styrte inn 1-1-målet.

I det 53. spilleminutt var kampen snudd. Naby Keïta spilte ballen opp på Roberto Firmino inne i 16-meteren. Brasilianeren vendte opp og satte inn 2-1-målet via en Palace-forsvarer. Ballen gikk i Julián Speronis lengste hjørne.

Crystal Palace fikk ristet av seg åpningssjokket i andreomgang og etter en times spill begynte gjestene fra London å presse vertene på Anfield. Etter 65 minutter de betalt da James Townsend headet inn 2-2 på bakerste stolpe.

Et kvarter før slutt tok det fyr på Anfield igjen. James Milner kom til innlegg fra høyre og det burde vært en enkel ball å fange for Speroni, men Palaces tredjekeeper slo ballen mot eget mål. Ballen hadde krysset streken uansett, men Salah var innom den og noterte seg for kampens andre mål.

Hektiske sluttminutter

I sluttminuttene ble Liverpool redusert til ti spillere da Milner fikk sitt andre røde kort for en stygg takling på Wilfried Zaha.

På overtid økte Sadio Mané til 4-2 for Liverpool. Senegaleseren fikk ballen av en oppofrende Andy Robertson, dro seg inn fra venstre og satte den i lengste hjørne. Max Meyer reduserte til 3-4 like etter, men flere mål ble det ikke.

Liverpool-spiller Fabinho gikk for øvrig av med en skade like før slutt. Klopp sier etter kampen at de ikke vet om det er en krampe eller hamstringsskade.